Ο Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για να μη χάσει η ΝΔ τη Θεσσαλία

Διαβάζεται σε 5'
O Κυριάκος Μητσοτάκης
O Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Στη Λάρισα σήμερα ο πρωθυπουργός, ενώ ο Αγοραστός ψαρεύει ψήφους από τα ακροδεξιά και η κυβέρνηση συνδέει τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών με την επανεκλογή του

Το πολιτικό παιχνίδι των εντυπώσεων των περιφερειακών εκλογών θα κριθεί τελικά στη Θεσσαλία. Διότι είναι η μόνη περιφέρεια στην οποία έχει περάσει στο δεύτερο γύρο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει επομένως επ ουδενί να κερδίσει έστω και μία περιφέρεια η αντιπολίτευση. Για αυτό και μεταβαίνει σήμερα στη Λάρισα προκειμένου να στηρίξει και προσωπικά τον Κώστα Αγοραστό. Παρότι και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε γκρίνια και κριτική προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις πλημμύρες.

Σημειωτέον πάντως ότι τελικά ο κ.Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Λάρισα και όχι στη Μαγνησία, παρότι στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα η παράταξη Αγοραστού ήρθε δεύτερη. Ενώ η παράταξη της (Λαρισαίας) Ελευθερίας Τζανακούλη έλαβε 13.35% στη Μαγνησία.

Στο Βόλο όμως υπάρχει και το “αγκάθι” που ακούει στο όνομα Αχιλλέας Μπέος. Και εάν πήγαινε ο πρωθυπουργός στη Μαγνησία δεν θα μπορούσε να αποφύγει τη συνάντηση σε σύσκεψη με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Βόλου.

Η παράταξη της κ.Τζανακούλη, που τοποθετείται στην ακροδεξιά, συγκέντρωσε πανθεσσαλικά 9,49%. Και καθώς ο κ.Αγοραστός έπεσε από 55,75% το 2019 στο 41,37% την περασμένη Κυριακή (και σε απόλυτο αριθμό ψήφων από τους 233.378 το 2019 στους 155.704), είναι προφανές ότι έχασε ψήφους διαμαρτυρίας προς τα δεξιά.

Η στήριξη Τζανακούλη στον Αγοραστό

Στο δεύτερο γύρο όμως, η κ.Τζανακούλη δήλωσε ότι θα στηρίξει τον κ. Αγοραστό, γεγονός που αξιολόγησαν ως ιδιαίτερης σημασίας στο Μαξίμου.

“Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός μετά τις καταστροφές έδωσε το παρόν, παραδέχτηκε αστοχίες και ελλείψεις. Είπε ότι έλαβε το μήνυμα. Θεωρούμε ότι και εκείνος όπως και εμείς θέλουμε το καλό της Θεσσαλίας. Και εκείνος όπως και εμείς πιστεύουμε πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει όσα χρειάζονται για να περάσουμε από την ανασυγκρότηση στην ανάπτυξη. Σήμερα, εχθροί μας είναι τα προβλήματα. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους μαζί με όλους τους πολίτες”, ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωση της η παράταξη”Ενωμένοι Θεσσαλοί” της κ. Τζανακούλη.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση Αγοραστού με την οποία δήλωνε ότι έβλεπε θετικά τις προτάσεις Τζανακούλη για την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία.

Η κ. Τζανακούλη σημειωτέον ότι είναι ανιψιά του πρώην δημάρχου Λαρισαίων και νυν επικεφαλή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κώστα Τζανακούλη, ο οποίος μετά τη συμφωνία στήριξης στον Αγοραστό παραμένει στη θέση του. Είχαν προηγηθεί σαφή μηνύματα από το κυβερνών κόμμα προς την οικογένεια Τζανακούλη…

Μετά το ΕΣΠΑ, οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών ως προεκλογικό “χαρτί”

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέραης Αυγενάκης, συνέδεσε ουσιαστικά τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών και τα μέτρα στήριξης στη Θεσσαλία με την επανεκλογή Αγοραστού.

“Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Αυγενάκης, με τον κ.Αγοραστό να σπεύδει να αναπαράξει τη δήλωση.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ωμό εκβιασμό και παλαιοκομματισμό. Αντίστοιχες αντιδράσεις υπενθυμίζεται ότι είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως ο δήμος Χαλανδρίου θα χάσει τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν επανεκλεγεί ο Σίμος Ρούσσος.

Αισιοδοξία στη ΝΔ για Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από τη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα και στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο με τη στήριξη της ΝΔ, Χρήστο Μέτιο.

Ο κ. Μέτιος έχει να αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο όπως και το 2019 – τον αντάρτη Χριστόδουλο Τοψίδη. Αυτή τη φορά όμως ο γαλάζιος περιφερειάρχης πήγε στον πρώτο γύρο καλύτερα από ό,τι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με εξαίρεση τις περιφερειακές ενότητες Θάσου και Δράμας, όπου προηγείτο ο κ.Τοψίδης.

Στο κυβερνών κόμμα είναι συνεπώς αισιόδοξοι για την επανεκλογή του κ.Μέτιου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε χθες και μήνυμα στήριξης στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, μαζί με τον οποίο περιόδευσε στην Τρίπολη.

Η συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα είναι η μόνη στην οποία δεν ήταν πρώτος ο κ. Πτωχός, ο οποιος δεν εξελέγη από τον πρώτο γύρο μόλις για χίλιες ψήφους. Πρόκειται άλλωστε για τον τόπο καταγωγής του αντιπάλου του κ.Πτωχού, Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα ουσιαστικά δικαιωμένος για την επιλογή να δοθεί το γαλάζιο χρίσμα στην Πελοπόννησο στον κ. Πτωχό, ο οποίος αν και ξεκίνησε με μικρή αναγνωρισμότητα πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις και πλέον διεκδικεί τη νίκη στο δεύτερο γύρο.

Η μάχη της Αθήνας

Ο πρωθυπουργός όμως χθες έσπευσε να πραγματοποιήσει και περιοδεία μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στη ΝΔ άλλωστε δεν υποτιμούν καθόλου ως αντίπαλο στο δεύτερο γύρο τον Χάρη Δούκα, παρά το μεγάλο προβάδισμα Μπακογιάννη στον πρώτο γύρο.

Ο κ. Δούκας υπενθυμίζεται ότι έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα θεωρείται ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να προσεκλύσει και δυσαρεστημένους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα