Ο Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής των Ευρωπαίων για το προσφυγικό λέει ο Μητσοτάκης

Ο Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής των Ευρωπαίων για το προσφυγικό λέει ο Μητσοτάκης
DIMITRIS PAPAMITSOS

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες τάχθηκε κατά των μέτρων επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές χώρες

Κατά των μέτρων επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές χώρες τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες ανοίγοντας μέτωπο όμως με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτική ανοιχτών συνόρων» και εγκάλεσε ως αναξιόπιστο συνομιλητή των Ευρωπαίων στο προσφυγικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο του ΕΛΚ:

ADVERTISING

«Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα. Οι λύσεις οι οποίες θα δοθούν θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και θα πρέπει να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015. Όπως έχει επίσης μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας και στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ. Με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας με άλλα λόγια δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάει για το προσφυγικό πρόβλημα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μεταναστευτικό, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network