Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο βήμα της Βουλής ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

Στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο βουλευτής αποκάλεσε "δολοφόνους" τους βουλευτές της ΝΔ και αρνήθηκε να ανακαλέσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Κουρουμπλής αποκάλεσε “δολοφόνους” τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας και στην έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα και αρνήθηκε να ανακαλέσει παρά τη θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά το επίμαχο περιστατικό ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και με οργισμένο ύφος της ζήτησε να μεταβιβάσει στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι οφείλει άμεσα να ανακαλέσει μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής την φράση με την οποία αποκάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ, δολοφόνους. Αρχικά ο βουλευτής Β’ Αθήνας φάνηκε να αποδέχεται το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν εμφανίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής και στην συνέχεια ειδοποίησε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ανάκληση. Έτσι σχεδόν αυτόματα ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή για την διαγραφή του από την Κ.Ο

Εμφανέστατη έγινε στην Βουλή η δυσαρέσκεια των μελών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ . Τόσο στην τοποθέτησή του Πάνου Σκουρλέτη που χαρακτήρισε «άστοχη» την παρέμβαση του Π.Κουρουμπλή όσο και του Νίκου Φίλη που επισήμανε ότι η ομιλία του διαγραμμένου βουλευτή «δεν μας καλύπτει». Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από τον Πάνο Σκουρλέτη με έμμεσο τρόπο η Ν.Δ έδειξε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει την συμπεριφορά του Π.Κουρουμπλή προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του Covid 19.

Το επίμαχο περιστατικό στη Βουλή

«Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μάλιστα σημείωσε ότι από την πανδημία έχασε συγγενικά του πρόσωπα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Ν.Δ. που χρέωσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την συμπεριφορά.

Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη που «άδειασε» τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μιλώντας για άστοχη δήλωση. Όπως επισήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης «ασκήσαμε μια συγκεκριμένη κριτική και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα. Απαντήσεις δεν πήραμε. Γύρω από πολιτικές ευθύνες».

Αναφέρθηκε στον Π. Κουρουμπλή μιλώντας για «φράσεις που μπορεί να είναι και άστοχες να είναι και παρεξηγήσιμες». Σημείωσε πως «ο χώρος μας αυτό που είχε πει στις 21 Φεβρουαρίου του 2021 ο πρώην υπουργός του ΠΡΟ.ΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή την λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές με αλληλεγγύη στον κόσμο με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων» .

Απευθυνόμενος στην Ν.Δ είπε πως «αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μια άστοχη φράση για να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε να απαντήσετε συνεχίστε».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας πως «δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής». Προσθέτοντας πως «εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης».

Η δήλωση του Π. Κουρουμπλή προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση επέβαλε στον Π.Κουρουμπλή την ποινή της μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Όπως ανέφερε ο Κ. Τασούλας «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να υπάρξει κριτική για παραλήψεις ακόμα και βαριές αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων είναι ότι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, ότι υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου. Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 Μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Η ποινή προβλέπει μεταξύ άλλων την μείωση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης κατά 25%.

Οικονόμου: Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», τονίζει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση Ηλιόπουλου στον Οικονόμου

Στις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας:

«Τώρα είναι ώρα να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έλεγε απροκάλυπτα ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές

Την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα