Ο Βορίδης εκβιάζει το Μαξίμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διαβάζεται σε 3'
voridis
Μάκης Βορίδης Aris Oikonomou / SOOC

Να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ΝΔ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προειδοποιεί ο υπουργός Επικρατείας.

Σε δύσκολη θέση φέρνει το Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, καθώς όχι μόνο δηλώνει τη διαφωνία του με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά προειδοποιεί πως εάν τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, δεν θα συμμορφωθεί.

Ούτως ή άλλως βέβαια το Μαξίμου δε σκόπευε εξαρχής να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, από τη σαμαρική κυρίως πτέρυγα.

Είναι άλλο όμως να μην ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης βουλευτές (ακόμη και σημαντικός αριθμός) και άλλο να μην το ψηφίσουν και οι υπουργοί της ίδιας της κυβέρνησης. Ο δε κ. Βορίδης ως υπουργός Επικρατείας υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βορίδης νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο Open, επανέλαβε την αντίθεση του στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εστιάζοντας στο ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Υπενθύμισε δε ότι είναι επιλογή του πρωθυπουργού να επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να τοποθετηθούν κατά συνείδηση στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά εκτίμησε με νόημα ότι το ίδιο πιθανώς να ισχύσει και για τους υπουργούς.

“Στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν μου πει κάποιος, ‘θα το κάνεις υποχρεωτικά αυτό’, δεν μπορώ να το κάνω”, ξεκαθάρισε μάλιστα ο κ. Βορίδης. Ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές που είναι αντίθετοι στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε επιβεβαιώσει ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 στη ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι όπως έχει γράψει το NEWS 24/7 το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να φέρει τη σχετική ρύθμιση μέχρι το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση πάντως δεν επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε νεότερες πληροφορίες, πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, με ένα συνταγματικό ελιγμό στο θέμα της τεκνοθεσίας, καθώς δεν θα εξισώνονται μεν τα ομόφυλα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά θα αποκτούν και οι άνδρες το δικαίωμα στην κατά μόνας τεκνοθεσία, που σήμερα έχουν μόνο οι γυναίκες.

Όποτε και να έρθει (εφόσον όντως έρθει) ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πάντως, θα δοκιμαστεί η ΚΟ της ΝΔ αλλά και η κυβέρνηση, όπως κατέστησε εκ νέου σαφές ο κ. Βορίδης.

Σημειωτέον ότι ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο διαφωνεί, αλλά εξετάζει και το ενδεχόμενο να προβεί σε δημόσια αποδοκιμασία, εφόσον το Μαξίμου προχωρήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα