Ο Χρήστος Στυλιανίδης υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Ο Χρήστος Στυλιανίδης υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Στυλιανίδης EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον πρώην Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων σχεδιάζει να τοποθετήσει τελικά υπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Κ. Μητσοτάκης.

Το όνομα του Κυπρίου πρώην Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν το σενάριο αυτό, αναφέροντας απλώς ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλίνει τελικά στο ενδεχόμενο να μην ορίσει στρατιωτικό πρόσωπο σε αυτή τη θέση, αλλά ένα πολιτικό που προέρχεται όμως από την Κύπρο και ως εκ τούτου είναι εκτός της εν Ελλάδι κομματικής αντιπαράθεσης και ο οποίος λόγω της θέσης του στην Κομισιόν διαθέτει επιχειρησιακή εμπειρία.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης πριν αναλάβει Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, διετέλεσε ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Συνεργάστηκε με τον Γιάννο Κρανιδιώτη και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1995 ίδρυσε, μαζί με άλλους πολίτες, την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής Κύπρου και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Το 1998 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 1999. Παραιτήθηκε από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου το 1999 για λόγους «αρχής σε θέματα εξυγίανσης και διαφθοράς της δημόσιας ζωής», μετά από καταγγελίες για διαφθορά που διατυπώθηκαν εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Την 1η Μαρτίου 2013 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Παρέμεινε στη θέση έως το 2014, οπότε και παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του 2014.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΔΗΣΥ για την περίοδο 2014-2019. Συμμετείχε στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στις 24 Οκτωβρίου 2014 διορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

Στις 31 Οκτωβρίου 2014 παραιτήθηκε από τη θέση του ευρωβουλευτή, αναλαμβάνοντας τη θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Η θητεία του ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα