ΟΑΣΘ: Τα εγκώμια Ζέρβα σε Καραμανλή για τις λύσεις στις αστικές συγκοινωνίες

ΟΑΣΘ: Τα εγκώμια Ζέρβα σε Καραμανλή για τις λύσεις στις αστικές συγκοινωνίες
thestival.gr

“Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν λύσεις στα προβλήματα” σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 25/5, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την παραχώρηση αστικών λεωφορείων από το Δήμο στον ΟΑΣΘ και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ.Καραμανλής δεν εφείσθη ευχαριστιών και εγκωμίων για την πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης να προμηθευτεί αστικά και να τα παραχωρήσει στον ταλαιπωρημένο ΟΑΣΘ, ο οποίος ένα χρόνο πριν διέθετε μόλις 212 λεωφορεία. Αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

«Όταν εκλέχτηκα δήμαρχος», είπε ο κ. Ζέρβας, «με κάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουμε τα προβλήματα της πόλης. Έτσι μια ζεστή μέρα του περασμένου Ιουνίου κατέβηκα στην Αθήνα και η συνάντησή μας που είχε προγραμματιστεί για να κρατήσεις μισή ώρα, διήρκεσε πάνω από δύο ώρες!».

Μάλιστα όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Καραμανλής του έδειξε ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα της πόλης και όπως τόνισε με έμφαση «υπάρχουν άνθρωποι, όπως εμείς, που δίνουν λύσεις στα προβλήματα και υπάρχουν και άλλοι που βρίσκουν… προβλήματα και εμπόδια στις λύσεις…»

Εκτός από τα λεωφορεία που θα παραχωρήσει ο δήμος στον ΟΑΣΘ, ήδη έχουν προστεθεί και 135 οχήματα στο στόλο της συμπρωτεύουσας χάρη στη συνέργεια με τα ΚΤΕΛ. Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε επιπλέον την προμήθεια άλλων 180 οχημάτων με leasing, πέραν αυτών που θα δώσει ο δήμος και πέραν αυτών που έχουν βγει στους δρόμους από τα ΚΤΕΛ. Στόχος είναι όπως είπε, από το Σεπτέμβριο να κυκλοφορούν 500 λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα. Αλλά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει επιπλέον και μεγάλο διαγωνισμό το φθινόπωρο, για την προμήθεια σύγχρονων αστικών (η χώρα έχει να αγοράσει λεωφορεία από το 2009…) μεταξύ των οποιων και οχήματα ηλεκτροκίνητα, και για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό βέβαια θα πάρει χρόνο, καθώς διαγωνισμοί τέτοιου μεγέθους απαιτούν από 18 μέχρι 24 μήνες. Για αυτό εν τω μεταξύ έχουν δοθεί ορισμένες πιο άμεσες λύσεις στο ομολογουμένως μεγάλο συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα