"Όχι" είπε στη ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης ο Καϊτεζίδης

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Γιάννης Καϊτεζίδης
Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Γιάννης Καϊτεζίδης EUROKINISSI

Ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019. Συνωστισμός υποψηφιοτήτων στο δήμο

Στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνει τελικά ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση που τού έγινε από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατέβει υποψήφιος στον δήμο Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

«Ο δήμος μου και η αγάπη των συμπολιτών μου είναι ο οδηγός μου και στις επόμενες εκλογές. Τα λόγια αυτά είπα και στον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντησή μας με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που με εμφάνιζαν ως πιθανό υποψήφιο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καϊτεζίδης.

«Με τους συνεργάτες μου, κυρίως όμως με όλους τους συνδημότες μου συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε κάθε γωνιά του μεγάλου μας δήμου», τονίζει ο κ. Καϊτεζίδης και προσθέτει: «Προχωράμε ενωμένοι και δημιουργικοί. Πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά. Με κοινή στέγη έναν μεγάλο συνδυασμό, που τους χωρά όλους. Με την εμπιστοσύνη του κόσμου δίπλα στους συνδημότες μας, όπως πάντοτε».

 Ο κ. Καϊτεζίδης κάλεσε για αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, τη δημοτική του ομάδα «Δύναμη Ενότητας» σε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο του Πανοράματος, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοτικούς του συμβούλους για την απόφασή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και να μην αποδεχτεί την πρόταση για τον κεντρικό δήμο.

 Στις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο κ. Καϊτεζίδης για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ένα ψηφοδέλτιο με ενωτικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Η κίνηση όμως του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Ορφανού, να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, λέγοντας πως είναι «προσωπική απόφαση» και πως είναι έτοιμος για «συμμαχίες και συγκρούσεις» τον οδήγησαν στο να απαντήσει αρνητικά.

Εκτός από τον Γιώργο Ορφανό έχουν ανακοινώσει ήδη υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού - Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, Ιωάννης Νασιούλας και η Μαρία Ιωαννίδου με την παράταξη «Δημοκρατική Συμμαχία».

Τον δήμο Θεσσαλονίκης διεκδικούν επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρώην υπουργός, Σπύρος Βούγιας, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, Νίκο Νυφούδη.

Μετά την 28η Οκτωβρίου αναμένονται εξελίξεις και στη διοικούσα παράταξη «Πρωτοβουλία» καθώς ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στον κεντρικό δήμο.

Ο κ. Μπουτάρης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις επόμενές του κινήσεις και, όπως είπε, μετά το εορταστικό τριήμερο της 26ης-28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενόψει των εκλογών του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοτικές Εκλογές, Αυτοδιοίκηση, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network