Οικονόμου για υποκλοπές: Ό,τι πρέπει να γίνει θεσμικά, θα γίνει

Οικονόμου για υποκλοπές: Ό,τι πρέπει να γίνει θεσμικά, θα γίνει
Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε οτι όλα έγιναν νόμιμα στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ μιλώντας για την παραίτηση Δημητριάδη έκανε λόγο για "πολιτική ευθιξία".

Για “απαντήσεις σε όλα με θεσμικό τρόπο” έκανε λόγο, το πρωί της Τρίτης, μερικές ώρες μετά την δήλωση του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ επέμεινε στο οτι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τις κινήσεις της ΕΥΠ.

“Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά”  είπε ο Γιαννης Οικονόμου στην ΕΡΤ τονίζοντας οτι “η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Οι απαντήσεις αυτές δεν γίνεται παρά να γίνουν με ένα θεσμικό τρόπο. Ό,τι θεσμικά πρέπει να γίνει, θα γίνει”.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι “ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων για να διορθωθούν πράγματα εξαιτίας των οποίων προέκυψε και το μη πολιτικά ανεκτό θέμα της παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή, ενός αιρετού εκπροσώπου ελληνικού κόμματος”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα περί νόμιμης παρακολούθησης τονίζοντας οτι ο σχετικός νομος ισχύει από το 1994 ενώ αναφορικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι “ήταν λάθος” ο κ. Οικονόμου επικεντρώθηκε στις αλλαγές που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι δεν πρέπει “να ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοια παράδοξα ζητήματα. Όπως είναι διαμορφωμένο από το 1994 το θεσμικό πλαίσιο δεν εξαιρεί κανένα από τη νόμιμη παρακολούθηση σύμφωνα με την επαγγελματική ή πολιτική σου ιδιοτητα. Αυτό το πλαίσιο δεν το άλλαξε καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα. Είναι δύσκολη η άσκηση η ισορροπία μεταξύ της διαφύλαξης των Εθνικών ζητημάτων και της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων. Φάνηκε με την περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν περισσότερα φίλτρα και περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες”.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε οτι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε και “γι’ αυτόν το λόγο”, όπως είπε, “υπήρξαν δύο παραιτήσεις ανάληψης της ευθύνης… Γιατί εκεί θα ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού, στην εκκίνηση της διαδικασίας, για το αν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την παρακολούθηση ενός αιρετού. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν νόμιμα”.

Για την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη ο κ. Οικονόμου είπε ότι παρά το γεγονός ότι ούτε και εκείνος ήξερε, η παραίτησή του έγινε για λόγους “πολιτικης ευθιξίας”.

Αναφορικά με το Predator είπε οτι “η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κανένα από τα κακοβουλα λογισμικά. Η ιστορία αυτή αφορά πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν κακόβουλα λογισμικά. Άλλο πράγμα τα Predator και άλλο το ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, κατηγόρησε την αντιπολίτευση οτι εργαλειοποιεί την υπόθεση και τόνισε οτι “ο δρόμος που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τα όσα αυθαίρετα λέγονται είναι ο θεσμικός τρόπος αντιμετώπισης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε σε καμία κρίση. Ό,τι έγινε δεν ξεγίνεται. Ένας σοβαρός πρωθυπουργός παίρνει πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει το θεσμικό πλαίσιο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα