Όλα τα βλέμματα στον Σαμαρά

Όλα τα βλέμματα στον Σαμαρά
Αντώνης Σαμαράς intime

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Α. Σαμαράς θα δώσει το παρών και ο Κ. Μητσοτάκης. Η σιγή ιχθύος και η κινητοποίηση από την πλευρά Σαμαρά.

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά απόψε στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του, αποτελεί το γεγονός της ημέρας στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όλοι αναρωτιούνται εάν ο πρώην πρωθυπουργός – εκτός από τις συνήθεις και αναμενόμενες αιχμές για τα εθνικά θέματα – θα αναφερθεί και στις υποκλοπές.

Υπενθυμίζεται ότι αν και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβανόταν στη λίστα υποκλοπών, που δημοσίευσε η Documento, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτη σιωπή, την οποία πολλοί στη ΝΔ έχουν εκλάβει μάλλον ως απειλητική.

Οι συνεργάτες του κ .Σαμαρά τηρούσαν μάλιστα σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο της ομιλίας, εν όψει της οποίας σε κάθε περίπτωση έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση. Στο επιτελείο Σαμαρά αναμένουν ότι οι 1.500 θέσεις του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θα γεμίσουν, σε μία απόπειρα ενός εσωκομματικού σιωπηλού μπρα ντε φερ με τη γαλάζια ηγεσία.

Στην εκδήλωση σημειωτέον ότι έχει προσκληθεί και θα δώσει το παρών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας κατευθείαν από τα Τίρανα και θέλοντας προφανώς να δείξει ότι δε φοβάται την παρέμβαση του Μεσσήνιου.

Το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο άλλωστε είχε δειπνήσει πρόσφατα ο κ. Σαμαράς και ο οποίος είχε ταράξει τα γαλάζια εσωκομματικά ύδατα με την παρέμβαση του για τις υποκλοπές.

Και αυτό καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε μεν να αποδέχεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και δεν έριξε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, αλλά ταυτόχρονα έβαλε σαφή και θεσμικά όρια στο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής είχε ειδικότερα διαφωνήσει με την εμμονή της κυβέρνησης στο απόρρητο, λέγοντας: “Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν”. Στη συνέχεια πάντως και οι δύο πλευρές είχαν “μαζέψει” το θέμα. Ενώ ο κ.Σαμαράς είχε αποφασίσει τότε να μην παρέμβει και εκείνος για το θέμα των υποκλοπών.

Η διαρροή του δείπνου Καραμανλή- Σαμαρά είχε δε ευλόγως προκαλέσει αμηχανία στο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να επικαλείται ότι η κυβέρνηση δε σχολιάζει κοινωνικές συναντήσεις.

Σημειωτέον δε ότι στην εκδήλωση έχουν κληθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το παρών αναμένεται επίσης να δώσουν οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί, επικαλούμενοι και την παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά και υποβαθμίζοντας τις εσωκομματικές διαστάσεις του θέματος.

Όμως πέρα από τις παρουσίες, το πολιτικό “ζουμί” έγκειται στο εάν ο κ. Σαμαράς θα κάνει τολμηρή παρέμβαση για το θέμα των υποκλοπών και δη παρουσία του πρωθυπουργού ή εάν τελικά θα αποφύγει να τραβήξει το σκοινί.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν σε κάθε περίπτωση βουλευτές που συνομιλούν με τον κ. Σαμαρά είναι ότι δεν έχει υπάρξει συνεννόηση με το Μαξίμου ως προς το περιεχόμενο της ομιλίας του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα