Ορκίστηκε βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ – Στηρίζει κυβέρνηση μέχρι τέλους

Ορκίστηκε βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ – Στηρίζει κυβέρνηση μέχρι τέλους
Ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ ως Ανεξάρτητος Βουλευτής, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. Eurokinissi

«Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα κι ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους» τονίζει στην επιστολή που έστειλε ο Τ. Κουίκ δηλώνοντας ότι συντάσσεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα κι ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους» τονίζει ο Τέρενς Κουίκ σε επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής λίγο μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτής. Κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο Τ. Κουίκ δέχτηκε λεκτική επίθεση από τον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο που του φώναξε «προδότη, πούλησες την Μακεδονία». Αντίστοιχα «Γαλλικά» μεταξύ των δύο ανδρών ακούστηκαν και μετά το τέλος της τελετής.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ διαδέχεται τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα την Παρασκευή το βράδυ λίγο αφότου υπερψήφισε το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Μετά την ορκωμοσία, ο Τ. Κουίκ έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής αντίστοιχη επιστολή με αυτές των έξι ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση εντασσόμενος κι αυτός στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της»

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Τ. Κουίκ.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα απορρέει κι από τον τελευταίο προϋπολογισμό που «επίσης ψήφισαν στο σύνολό του, τον Δεκέμβριο του 2018, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ». Ο Τ. Κουίκ υπογραμμίζει ότι «δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβε με πρόσφατες δηλώσεις μου» και ξεκαθαρίσει ότι «θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα