“Ουδέν σχόλιον” από Μαξίμου για Σαμαρά 

“Ουδέν σχόλιον” από Μαξίμου για Σαμαρά 

Ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις απόψεις ενός πρώην πρωθυπουργού για κανένα θέμα, υποβαθμίζοντας έτσι τις βόμβες Σαμαρά για ελληνοτουρκικά και για “ποταμοποίηση” της ΝΔ.

“Ουδέν σχόλιον” είναι η αντίδραση του Μαξίμου στις νέες αιχμές του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα και την πολιτική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 απάντησε με νόημα: “Δεν έχω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις ενός πρώην πρωθυπουργού για κανένα ζήτημα”.

Η απάντηση αυτή εκτός του ότι κρύβει την ενόχληση και αμηχανία του Μαξίμου για τις διαρκείς επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, έχει ως στόχο να υποβαθμίσει το πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί ο Μεσσήνιος, αφού ως πρώην πρωθυπουργός έχει ουσιαστικά το… ακαταλόγιστο.

Τακτική που θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός διαχειρίστηκε τις παρεμβάσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ως εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τότε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά ότι “ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι υπεράνω κομμάτων” αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σε έναν πρώην πρωθυπουργό να έχει τις απόψεις του για οποιοδήποτε θέμα, αλλά αντιμετωπίζοντας τέτοιες παρεμβάσεις ως μη εσωκομματικό ζήτημα.

Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σαμαράς αμφισβητεί πλέον εκ δεξιών τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο στα εθνικά θέματα, με αιχμές για τακτική κατευνασμού της Τουρκίας, αλλά και όσον αφορά στη διεύρυνση προς το κέντρο, με καρφιά για “ποταμοποίηση” της ΝΔ, οπωσδήποτε φέρνει σε δύσκολη θέση τη γαλάζια ηγεσία, η οποία φοβάται στις επόμενες εκλογές τυχόν διαρροές προς τα δεξιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να εμφανιστεί ως θεματοφύλακας της δεξιάς φυσιογνωμίας της ΝΔ, αδράζοντας την ευκαιρία να εκφράσει τη δυσαρέσκεια που φέρεται να υπάρχει στην κομματική βάση για πρόσωπα και πολιτικές με άρωμα Ποταμιού και σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς είχαν συνάψει μία… ανίερη συμμαχία στις εσωκομματικές εκλογές του 2015- 2016, όμως καθώς οι παλιές έχθρες δεν ξεχνιούνται, το γυαλί σύντομα ράγισε. Ο κ. Σαμαράς δεν έγινε ούτε Επίτροπος στην Κομισιόν, ούτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως επιθυμούσε, και έκτοτε έχει εκφράσει την αντίθεση του για συμφωνία με την Τουρκία για προσφυγή στη Χάγη, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία και πλέον θέτει και ιδεολογικό ζήτημα για τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version