Πάνας: “Η Κυβέρνηση διαψεύστηκε για άλλη μια φορά στις εκτιμήσεις της περί προσωρινής ενεργειακής κρίσης”

Πάνας: “Η Κυβέρνηση διαψεύστηκε για άλλη μια φορά στις εκτιμήσεις της περί προσωρινής ενεργειακής κρίσης”
Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας INTIME NEWS

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για παντελή απουσία ουσιαστικής στήριξης των πολιτών άσκησε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια, ο βουλευτής Απόστολος Πάνας.

“Προβλέποντας πως η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί είναι προφανές ότι δεν αρκούν πανηγυρικές ανακοινώσεις αποσπασματικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων. Απαιτείται ένα συνεκτικό και ουσιαστικό στρατηγικό σχέδιο απεγκλωβισμού της οικονομίας μας από αυτήν την κατάσταση”, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι “εμπαίζει τους πολίτες και υποτιμά τη νοημοσύνη τους, υποστηρίζοντας πως εκτός των αυξήσεων στην ενέργεια δεν υπάρχουν αυξήσεις σε άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες”.

“Όλοι γνωρίζουμε πως εάν υπάρχει αύξηση στον τομέα της ενέργειας, υπάρχουν και σε όλα τα προϊόντα και σε υπηρεσίες. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση διαψεύστηκε στις εκτιμήσεις της περί ‘προσωρινής ενεργειακής κρίσης’ και όπως όλα δείχνουν κρίση αυτή θα έχει διάρκεια και οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να υφίστανται συνεχή αφαίμαξη του εισοδήματός τους”, είπε ο κ. Πάνας και κλείνοντας, ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας και του περιορισμού της ακρίβειας που πλήττει πολίτες και επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, επανέφερε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για “ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και για αύξηση της επιδότησης του κόστους ενέργειας σε ποσοστό 75%, μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και φοροελαφρύνσεις, που από το 2019 ζητά το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, όπως η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα