Παπαδημούλης: “Να βγούμε από το Συνέδριο πιο ενωμένοι απ’ ότι θα μπούμε, πανστρατιά”

Παπαδημούλης: “Να βγούμε από το Συνέδριο πιο ενωμένοι απ’ ότι θα μπούμε, πανστρατιά”
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης European Union

Ενόψει του 3ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιου ξεκινά σήμερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο διακύβευμά του εν όψει και των επόμενων εκλογών αλλά και στην απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Από τις Έξι” το πρωί της Πέμπτης (14/04) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Παπαδημούλης και ενόψει του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, μίλησε τόσο για τις επόμενες εκλογές όσο και για την τελευταία του θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μόνος υποψήφιος. Και γι’ αυτό θεωρώ και εντελώς δευτερεύον, που ελάχιστα απασχολεί την κοινωνία, το από πού θα επανεκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει δεδομένη τη στήριξη όλων μας και από πού θα επανεκλεγεί η Κεντρική Επιτροπή”, ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας πως το κεντρικό στοίχημα του Συνεδρίου, είναι “να μας δώσει μια ώθηση, έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να είμαστε πιο έτοιμοι για να τις κερδίσουμε και να είμαστε, ως ένα κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς, ο κορμός μιας νέας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας όχι στα δευτερεύοντα και τα τριτεύοντα, όχι σε αυτά που απασχολούν έναν εσωτερικό μικρόκοσμο, αλλά σε αυτά που ‘καίνε’ τον κόσμο”.

Ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε πως “στα ζητήματα όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι οργανωτικού χαρακτήρα και έχουν και την πολιτική τους σημασία, θα τα συζητήσουμε ήρεμα και δημοκρατικά και θα αποφασίσουμε κατά πλειοψηφία. Και νομίζω ότι αυτό θα είναι και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του κόμματος, ότι δεν έχει την ομοφωνία ενός… νεκροταφείου.

Από κει και πέρα, το κρίσιμο είναι να επεξεργαστούμε ένα πιο συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας -τι θα κάνουμε δηλαδή, αν γίνουμε κυβέρνηση-, με το οποίο θα επιδιώξουμε και συνεργασίες με άλλα κόμματα, διότι πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας και επίσης να βγούμε από το Συνέδριο, πιο ενωμένοι απ’ ότι θα μπούμε. Πανστρατιά. Δεν περισσεύει κανείς. Θα κριθούμε όχι στις εσωκομματικές, αλλά στις εθνικές εκλογές“.

Χαρακτηρίζοντας το Συνέδριο μία “ευκαιρία για μία πιο ισχυρή ανανέωση του κόμματος“, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε πως μέσω αυτού θα προκύψει “μία Κεντρική Επιτροπή, που να έχει πιο πολλά πρόσωπα από τη νέα γενιά, πιο πολλές γυναίκες και έναν συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης, με μια ηγετική ομάδα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, που να είναι, αν θέλετε, και ο πυρήνας του επόμενου Υπουργικού Συμβουλίου.

Και γι’ αυτό, διαφωνώ κατηγορηματικά και θέλω να το πω, εξαρχής, με προτροπές που ακούω του τύπου “Τσίπρα διώξε τους παλιούς”, “διώξε τα βαρίδια, για να καλπάσεις προς την εξουσία”.

Εγώ δεν προέρχομαι από το 3%, που κακώς αρκετοί λοιδωρούν. Προέρχομαι και νιώθω περήφανος γι’ αυτό, από το 1.5% του πρωτοπόρου ΚΚΕ Εσωτερικού”.

Όσον αφορά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε πως “έχω πει ήδη εδώ και πολύ καιρό, ότι αυτή μου η θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι και η τελευταία, γιατί δεν σκοπεύω να πεθάνω στα κοινοβουλευτικά έδρανα! Πριν από λίγες εβδομάδες επανεκλέχθηκα για τέταρτη συνεχόμενη φορά Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ποσοστό 75%. Δεν έχει υπάρξει άλλος Έλληνας ή Ελληνίδα στην Ευρωβουλή με τέτοια τιμητική διάκριση. Εκεί προσπαθώ να εκπροσωπώ όσο μπορώ καλύτερα όχι μόνο το κόμμα μου, αλλά και την πατρίδα μου. Στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός μου, από το οποίο δεν έχω λείψει ούτε μια στιγμή, γυρνώντας σε άλλους ‘χώρους’ και ξαναεπιστρέφοντας, εκλέχθηκα πριν 40 χρόνια”.

Τέλος, εμφανίστηκε κατηγορηματικός σε ερώτηση για το αν αποχωρεί προκειμένου να ιδρύσει το δικό του κόμμα, λέγοντας “προφανώς όχι. Νιώθω μάλιστα μια ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, γιατί αυτό το Συνέδριο, είναι το τελευταίο που μετέχω ως μέλος της -απερχόμενης- Κεντρικής Επιτροπής. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη νέα ΚΕ. Θα συνεχίσω να προσφέρω στην πρώτη γραμμή, με όλες μου τις δυνάμεις, με την τιμητική ιδιότητα του απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Και έχω ακόμη δυόμιση περίπου χρόνια μέχρι το τέλος της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Μετά, θα συνεχίσω να έχω δημόσιο λόγο και να είμαι στη διάθεση του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα