Παραδίδει σήμερα την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Χωρίς ΚΟ μένει ο Καμμένος

Παραδίδει σήμερα την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Χωρίς ΚΟ μένει ο Καμμένος
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στη Βουλή Eurokinissi

Μέχρι την ψήφιση της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία οι αρχηγοί θα διατηρούν τα προνόμιά τους ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών ο Πάνος Καμμένος θα μείνει χωρίς Κ.Ο. - Θα κρατήσει την έδρα ο Τέρενς Κουίκ.

Εντός της ημέρας -πιθανότατα το μεσημέρι- αναμένεται να παραδώσει την έδρα του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βασίλης Σκουρής, στον News 24/7 στους 88.6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Ήταν μια κίνηση που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό ο βουλευτής που διαφώνησε με την κομματική γραμμή στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπερψηφίζοντάς την. Τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου θα πάρει ο επιλαχών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα διατηρήσει κανονικά την έδρα του στο κοινοβούλιο.

Οι εξελίξεις αυτές αφήνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Πάνο Καμμένο, που θα χάσει τα αντίστοιχα προνόμια τουλάχιστον προσωρινά. Και αυτό διότι ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, και αναμένεται να ψηφιστεί, προβλέπει πως οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν όλα τα δικαιώματα ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών που θα διαθέτουν.

Η πλειοψηφία εκτιμά προφανώς πως θα έχει συμμάχους σε αυτή τη ρύθμιση τόσο τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ώστε να ενταθεί το μέτωπο τους με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και τον Βασίλη Λεβέντη που κινδυνεύει να χάσει τον Γιώργο Σαρίδη, ο οποίος -σημειωτέον- την Τετάρτη δεν καταψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα