Παρασκευόπουλος: Η ΝΔ θέλει το παλαιό καθεστώς για τις offshore

Παρασκευόπουλος: Η ΝΔ θέλει το παλαιό καθεστώς για τις offshore
Συζήτηση στην Ολομέλει ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", το Σάββατο 21 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στηλίτευσε την αποχώρηση της ΝΔ και την κατηγόρησε ότι δεν επιθυμεί απαγόρευση συμμετοχής σε offshore. Ανοιχτός σε νέα ρύθμιση για να ξεκαθαριστεί το θέμα κάθε κινδύνου αμνήστευσης

Κριτική στη ΝΔ για την αλλαγή στάσης της στο θέμα των offshore άσκησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, λέγοντας ότι με την αποχώρησή της από το Βουλή αποδεικνύει ότι προτιμά το πιο ευνοϊκό καθεστώς.

«Η ΝΔ με την αποχώρησή της αποδεικνύει ότι συμβολικά δείχνει αδιαφορία για την τύχη της νέας ρύθμισης και για το αν θα απομείνουμε με την προηγούμενη» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας τη θέση της ΝΔ που άσκησε κριτική στην τροπολογία για την καθολική απαγόρευση των offshore ως υπερβολικά αυστηρή. «Η αποχώρηση της ΝΔ σημαίνει ότι προτιμά την προηγούμενη ρύθμιση» πρόσθεσε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε την αρχική διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις offshore αλλά σημείωσε ότι είναι προτιμότερη η νέα τροπολογία που αυστηροποιεί το καθεστώς καθώς «απηγεί ένα κοινωνικό αίτημα σε περίοδο κρίσης». «Είναι πολύ δύσκολο ηθικά – αν όχι νομικά- ο πολιτικός που συμβάλλει σε δύσκολη φορολογία να προσφεύγει ο ίδιος σε ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα» επισήμανε. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντέκρουσε τις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας καθώς και ότι προκαλεί αμνήστευση για την περίοδο πρό της ψήφισής της. Ωστόσο εμφανίστηκε ανοικτός σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα να κατατεθεί νέα ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα ακαταδίωκτου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα