ΠΑΣΟΚ: Αναθεωρεί τη θετική ψήφο για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Αναθεωρεί τη θετική ψήφο για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη
AP

Ψηφίσαμε άστοχα επισήμανε στην Βουλή ο Χάρης Καστανίδης που ζήτησε κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει στην ΕΥΠ παρακολουθήσεις δίχως να ενημερώνεται η ΑΔΑΕ.

Το ΠΑΣΟΚ αναθεωρεί την στάση του για τροπολογία που αφορούσε την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις, μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για χρήση λογισμικού παρακολούθησης στις επικοινωνίες του. Αυτό δήλωσε σήμερα στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χάρης Καστανίδης. Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Να θυμήσουμε ότι πρόκειται για τροπολογία που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2022 και μεταξύ άλλων προέβλεπε αλλαγή στην διαδικασία γνωστοποίησης διαχείρισης και καταστροφής στοιχείων μετά την λήξη του μέτρου της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών όπως προβλέπεται από το άρθρο 9 του νόμου 2225/1994. Με την αλλαγη αυτή ουσιαστικά δεν κοινοποιούνταν στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών το ποια πρόσωπα παρακολουθεί η ΕΥΠ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. Η τροπολογία υπογράφονταν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο με κατεπείγοντα μέτρα για τον Covid 19 και την λειτουργία των δικαστηρίων.

Ο Χάρης Καστανίδης επισήμανε αρχικά στην τοποθέτησή του πως το ΠΑΣΟΚ έχει οδηγηθεί σε «αναστοχασμό» για την θετική ψήφο που έδωσε τότε στην συγκεκριμένη τροπολογία. Στην συνέχεια όμως υπήρξε παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση που ανέφερε: «Δεκτή η αναφορά περί ενός αναστοχασμού ο αναστοχασμος πρέπει να πάει ένα βήμα παρακάτω. Διότι αυτή η τροπολογία έχει ψηφιστεί, με τις ψήφους του Κινήματος Αλλαγής, ισχύει αυτή την στιγμή, εφαρμόζεται και ορίστε τα αποτελέσματά της».

Ετσι στην συνέχεια σε νέα τοποθέτησή του ο Χάρης Καστανίδης σημείωσε πως «νεώτερα στοιχεία και από τις καταγγελίες του ΚΚΕ μας οδηγούν στην απόφαση να εισηγηθούμε την κατάργηση της σχετικής διάταξης, κι αυτό είναι η πολιτική της ευθύνης ενός κόμματος που μπορεί να αναγνωρίσει ότι σε στιγμή που δεν μπορούσε να προδικάσει τέτοιου είδους εξελίξεις εψήφισε, κατά την γνώμη μου άστοχα, μία τέτοια ρύθμιση».

Η νέα αυτή δήλωση προκάλεσε την ευαρέσκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Γ.Ραγκούση να αναφέρει πως «νομίζω ότι είναι μια απολύτως θετική εξέλιξη, εμείς την αποδεχόμαστε με απολύτως θετικό τρόπο». Νωρίτερα είχε σημειώσει πως εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην κυβέρνηση «όλα θα έρθουν στο φώς και όλα θα μπουν στην δοκιμασία της ποινικής αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Ραγκούσης
SHARE:

24Media Network