ΠΑΣΟΚ: Βαρύ κλίμα για τον Λοβέρδο – “Έχει κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο”

ΠΑΣΟΚ: Βαρύ κλίμα για τον Λοβέρδο – “Έχει κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο”
Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος George Vitsaras / SOOC

Ενοχλημένη η Χ. Τρικούπη από τις δηλώσεις Λοβέρδου πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να απορρίπτει τους υπάρχοντες πολιτικούς ηγέτες για μια πιθανή συνεργασία. Κάνουν λόγο για "πολιτικό παράδοξο".

Αποστάσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη περί κυβέρνησης συνεργασίας με αρχηγό “τρίτο πολιτικό πρόσωπο”, και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως “δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση”, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

“Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες”, τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο οποίος δεν κατονόμασε πιθανό πολιτικό ως αρχηγό μιας συγκυβέρνησης.

Οι δηλώσεις αυτές έφεραν αντιδράσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν πως “είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο“, πρόσωπα δηλαδή που προσφάτως έχουν τοποθετηθεί με ανάλογο τρόπο.

Τα ίδια στελέχη αναφέρουν πως στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό στην πρώτη Κυριακή των εκλογών και άπαξ και υπάρξει, τότε και μόνο τότε και μετά τις “πρώτες” κάλπες θα μπορούσαν να γίνουν κουβέντες για προγραμματικές συγκλίσεις με κάποιο άλλο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν πως οτιδήποτε άλλο είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή, και για την ώρα.

Η θέση Ανδρουλάκη

Θυμίζουμε πως μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (22/3) στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες και τόνισε πως είναι πρόθυμος να δείξει πνεύμα συνεννόησης ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Ωστόσο, σημείωσε πως για να μπει το ΠΑΣΟΚ σε οποιαδήποτε συγκυβέρνηση θα πρέπει πρώτα και κύρια να έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ώστε να μπορεί και να διαπραγματευθεί κατάλληλα.

Εφόσον πάρει το ΠΑΣΟΚ διψήφιο ποσοστό, τότε θα θέσει το πρόγραμμά του ως βάση κυβερνητικής συνεργασίας τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιο κόμμα δείξει πως έχει πράγματι διάθεση να το εφαρμόσει, τότε ο ίδιος θα δηλώσει παρών. Και σημείωσε πως θέλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

Στο ερώτημα αν θα δεχθεί για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, η απάντησή του ήταν αρνητική. Είπε πως ζητάει ισχυρό ποσοστό ώστε να διαπραγματευθεί την επιλογή ενός άλλου προσώπου. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησαν και δεν έπεισαν πως είναι κατάλληλοι για τη θέση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα