Παυλόπουλος: Δείκτης ευαισθησίας απέναντι στον Άνθρωπο οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Παυλόπουλος: Δείκτης ευαισθησίας απέναντι στον Άνθρωπο οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Ο Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στον πυλώνα της Υγείας.

Για εθνική προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην ελληνική κοινωνία έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση παρουσίασης της Φιλοσοφίας, που διατρέχει το Σύνολο Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον Τομέα της Υγείας.

Αναφερόμενος στην Προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στον πυλώνα της Υγείας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί μια έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού ιστού και του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που το κοινωνικό κράτος και ο κοινωνικός ιστός χειμάζονται.

«Αυτός ο τομέας, αυτός ο πυλώνας, στην ουσία είναι ο δείκτης ευαισθησίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος απέναντι στον ‘Ανθρωπο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «κι αυτό είναι ένα θέμα Πολιτισμού».

Όπως διευκρίνισε «Δεν ξεχνάμε ότι ο Ευρωπαϊκός μας Πολιτισμός, ο Δυτικός μας Πολιτισμός, ξεκινώντας από την Ελλάδα έχει στο κέντρο του τον ‘Ανθρωπο. Αν ο ‘Ανθρωπος δεν μπορέσει να υπερασπισθεί την Αξία του, δεν μπορέσει να αναπτύξει ελεύθερα την Προσωπικότητα του, κανένα έργο Πολιτισμού δεν μπορεί να έχει αξία γι΄αυτόν. Τα έργα Πολιτισμού υπάρχουν για τον ‘Ανθρωπο που έχει αξιοπρέπεια και που δημιουργεί. Αυτός ο τομέας, αυτό προσέφερε. Είναι, ίσως -δεν υπερβάλω- απ΄ όσα έχετε κάνει, ο πιο σημαντικός και το γεγονός είναι ότι συνεχίζεται, τώρα που η Ελλάδα βγήκε στο «ξέφωτο» αλλά έχει πάντα ανάγκη».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων Ευεργετών και τόνισε ότι «κλείνουμε διακόσια χρόνια από την Επανάσταση, ουσιαστικά διακόσια χρόνια της πορείας του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Ξέρουμε τι προσέφεραν οι μεγάλοι Ευεργέτες, οι Εθνικοί Ευεργέτες σ΄ αυτή την πορεία. Αυτή την πορεία την συνεχίζετε. Εύχομαι να υπάρξουν συμπαραστάτες, χαίρομαι γιατί υπάρχουν συμπαραστάτες σήμερα, σαν κι αυτό που βλέπουμε εδώ».

Μάλιστα, τόνισε ότι «δεν έχει σημασία το μέγεθος, αλλά η διάθεση Ψυχής, το ενδιάθετο Φρόνημα των Ανθρώπων, όπως ο Θανάσης και η Μαρίνα Μαρτίνου, όπως η κυρία Περωτή, τους οποίους επίσης έχω γνωρίσει σε όλη αυτή την διαδρομή».

Τέλος, ευχήθηκε το παράδειγμά τους να βρει συνεχιστές και κατέληξε λέγοντας: «Η μεγαλύτερη προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα είναι να βρει συνεχιστές, αφού μόνος του κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πάντως αυτό που έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι -πραγματικά- μια Εθνική Προσφορά, και γιατί όχι, μια Εθνική Εμπειρία».  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα