Περικλής Δορκοφίκης: “Έχουμε κάνει πολλά στην Γλυφάδα, αλλά ακόμα δεν έχετε δει τίποτα”

Διαβάζεται σε 5'
Περικλής Δορκοφίκης: “Έχουμε κάνει πολλά στην Γλυφάδα, αλλά ακόμα δεν έχετε δει τίποτα”
Δορκοφίκης Περικλής / Facebook

Ο Περικλής Δορκοφίκης διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Γλυφάδας και μέσα από το NEWS 24/7 κάνει την αποτίμηση των προηγούμενων ετών, παραθέτοντας και το όραμα για μία ενδεχόμενη νέα θητεία στο πλευρό του Γιώργου Παπανικολάου.

Με τα κεκτημένα της προηγούμενης θητείας, ο Περικλής Δορκοφίκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο της Γλυφάδας, με την παράταξη του Γιώργου Παπανικολάου.

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, έχοντας θητεύσει από το 2014 στο πλευρό του Δημάρχου Γλυφάδας, διεκδικεί την επανεκλογή του, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο έργο του με κυρίαρχη στόχευση τον αθλητισμό.

Ο ίδιοςκάνει μία αποτίμηση του έργου των τελευταίων ετών στη Γλυφάδα, ενώ παραθέτει το πλάνο και το όραμα για μία ενδεχόμενη νέα τετραετία, που θα αφορά, τόσο στις υποδομές της πόλης, όσο και στη θέση του αθλητισμού στην καθημερινότητα των πολιτών της. Παράλληλα, σχολιάζει το μόνιμο “αγκάθι της τοπικής αυτοδιοίκησης’, τη γραφειοκρατία, ενώ δίνει και μία υπόσχεση για τα “καλύτερα που είναι μπροστά μας”,

Κύριε Δορκοφίκη, έχετε επιχειρήσει να κάνετε στην Γλυφάδα τον αθλητισμό μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. Θα συνεχίσετε σε αυτή την κατεύθυνση;

Το όραμά μας για τον Αθλητισμό στην Γλυφάδα όλα αυτά τα χρόνια πήρε σάρκα και οστά! Με την καθοδήγηση του  Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, δημιουργήσαμε και αναπτύξαμε τις υποδομές της πόλης μας ώστε όλοι οι συμπολίτες μας, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, να μπορεί να αθληθεί δωρεάν και κάτω από τις πιο σύγχρονες συνθήκες. Και βέβαια υποδομές προσβάσιμες από όλους με ιδιαίτερη πρόνοια για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Μυστικό επιτυχίας ; Από καρδιάς σας λέω ότι η κινητήρια  δύναμη για να τα πετύχουμε όλα αυτά είναι η αγάπη! Η αγάπη για την Γλυφάδα μας, για τους ανθρώπους που ζουν εδώ, για  τους ανθρώπους που την επισκέπτονται. Αλλά κυρίως για τα παιδιά! Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πρέπει τα παιδιά μας να τα οδηγούμε προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε ένα έργο, ποιο θα ήταν αυτό; 

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα από τα έργα που κάναμε. Έργα που έκαναν  κάποιους να αναπτύξουν και κάποιους να ανακαλύψουν την φυσική τους κατάσταση, ακόμα και τα ταλέντα τους. Δημιουργήσαμε μια πόλη με σύγχρονες υποδομές , όπου ο αθλητισμός είναι προσβάσιμος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Θα ήθελα όμως να κάνω μια ειδική αναφορά σε ένα προσωπικό όραμα που έγινε πραγματικότητα. Αναφέρομαι στο «διαμάντι» μεταξύ των αθλητικών μας υποδομών, το ΔΑΚ. Το ιστορικό κλειστό γυμναστήριο της Αττικής, που με την πραγματικά εντυπωσιακή ανακατασκευή του, έχει πλέον τη θέση που του αξίζει.

Εννέα χρόνια μετά την απόφαση σας να ασχοληθείτε με τα κοινά, υπήρξαν στιγμές που απογοητευτήκατε; 

Σε μια πορεία τόσων ετών έχουν συμβεί καλά πράγματα, έχουν συμβεί και όχι τόσο καλά πράγματα. Το πλεονέκτημα που απέκτησα ως αθλητής στα γήπεδα είναι ακριβώς να μην απογοητεύομαι αλλά να δίνω τη μάχη μέχρι τέλους. Ακόμη και στις ήττες αυτό που σκέφτεσαι είναι τι πρέπει να κάνω την επόμενη φορά για να κερδίσω. Έτσι και στο Δήμο, αν κάτι δεν γίνεται έτσι όπως το φαντάζομαι, με πείσμα και θέληση, προσπαθώ να το διορθώσω. Ευτυχώς αυτό είναι το πνεύμα που διέπει όλη την ομάδα του Γιώργου Παπανικολάου. Οπότε, ναι, υπήρξαν τέτοιες στιγμές, αλλά κάθε φορά το αντιμετωπίζαμε ως πρόκληση για να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Οι άνθρωποι που είναι κοντά μου μπορούν να σας δώσουν να καταλάβετε τι εννοώ…

Συχνά η γραφειοκρατία στερεί πολύτιμο χρόνο επαφής με τους δημότες; Συμβαίνει και σε εσάς και πως καταφέρατε να το αντιμετωπίσετε ;

Για να είμαι ειλικρινής και να ήθελα να περάσω απαραιτήτως δεν θα μπορούσα, αφού όπως λέει και ο γιος μου «πρόσεχε μπαμπά θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στο ταβάνι.» Αστειεύομαι βέβαια! Όντως, είναι πολλές φορές που οι διαδικασίες ακόμα  και  για απλά πράγματα  είναι χρονοβόρες. Ή μάλλον ήταν χρονοβόρες , καθώς με τον Γιώργο Παπανικολάου  στον Δήμο έχουμε καταφέρει  να απλοποιήσουμε τα πράγματα και ελαχιστοποιήσουμε τους χρόνους. Δεν το βλέπω ως υποχρέωση αλλά θέλω  πραγματικά να βρίσκομαι σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας , θέλω να ακούω τον κόσμο, να μαθαίνω τα προβλήματα  του γιατί μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι. Άλλωστε  η χαρά μου είναι όταν μικροί και μεγάλοι με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα. Όπως κι εγώ άλλωστε γνωρίζω πλέον πολλούς από αυτούς με το μικρό τους όνομα .

Οι Γλυφαδιώτες στις προηγούμενες εκλογές σας χάρισαν ένα ρεκόρ ψήφων. Εσείς πως μεταφράσατε αυτές τις ψήφους;

Ήταν ψήφοι  αγάπης.  Ψήφοι εμπιστοσύνης. Ήταν ψήφοι που μου έδωσαν δύναμη να  κάνω ότι πραγματικά περνάει από το χέρι μου για να μπορέσω να είμαι χρήσιμος για τους συνδημότες  μου , για το μέλλον της πόλης μας . Πυρήνας όλων όσων έχουμε κάνει για τον τόπο μας ,αλλά και  όλων  των σχεδίων που έχουμε για τα επόμενα χρόνια,  είναι οι άνθρωποι της Γλυφάδας. Γιατί ναι , έχουμε κάνει πολλά , αλλά πιστέψετε  με,  ακόμα δεν έχετε δει τίποτα! Τα καλύτερα είναι μπροστά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα