Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε άμεσο lockdown στην Αττική

Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε άμεσο lockdown στην Αττική
Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Στα σενάρια για άμεσο lockdown στην Αττική αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και τις δηλώσεις Τραμπ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική και πως αν κριθεί απαραίτητο θα απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Επίσης, μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης (04/11) έκανε λόγο για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών.

Για lockdown στην Αττική

Σε ερώτηση αν η Αττική είναι κοντά στο lockdown, ακολουθώντας τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε “όχι”, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.

“Στην Αττική βλέπουμε, επίσης, μία αύξηση κρουσμάτων, η οποία όμως δεν είναι εκθετική όπως στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική. Τα μέτρα που έχουμε πάρει, παίρνονται ακριβώς για να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα”.

“Το θέμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων από νομό σε νομό είναι κάτι που συζητάμε εδώ και μέρες, αλλά θα δούμε πώς θα πάει από μέρα σε μέρα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν μας το εισηγηθούν οι ειδικοί”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, ο κ. Πέτσας είπε:

“Ο υπουργός Επικρατείας κάνει επαφές με τα πολιτικά κόμματα, ώστε να υπάρξει πολιτική συναίνεση προκειμένου να διαφυλαχθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της βδομάδας. Θέλουμε να μη γίνει η μεγάλη συνάθροιση, να είναι συμβολική η απόδοση τιμής, ενδεχομένως με αντιπροσωπείες κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων. Να δώσουμε ένα μήνυμα προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη συνάθροιση, που θα μπορούσε να είναι εστία υπερμετάδοσης”.

Για Τραμπ και αμερικανικές εκλογές

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για την καταμέτρηση των ψήφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

“Καταλαβαίνω από τις δηλώσεις του Τραμπ ότι πάμε σε μία διαδικασία η οποία μάλλον έχει να κάνει με μια αβεβαιότητα το επόμενο δίμηνο. Θα είναι ένα κρίσιμο διάστημα, καθώς τα θέματα υχηλής πολιτικής δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο που θα αποφασιστεί, γιατί χρειάζεται ηγεσία. Χρειάζεται μια αυξημένη προσοχή για αυτό το χρονικό διάστημα, γιατί αν υπάρξει δικαστική αμφισβήτηση θα περάσει καιρός για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον επόμενο πρόεδρο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα