Πέτσας: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου του μέτρου της τελεργασίας

Πέτσας: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου του μέτρου της τελεργασίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Τις διατάξεις της νέας ΠΝΠ για τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του νέου κορονοϊού σε χώρους εργασίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την επέκταση των μέτρων που αφορούν στην εργασία εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει ότι η εργασία που παρέχεται θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Η δυνατότητα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται εξ αποστάσεως κατόπιν αιτήματός τους. Ο εργοδότης υποχρεούται να ικανοποιεί το αίτημα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, ο εργοδότης θέτει σε αναστολή την σύμβαση εργασίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης δεν δεν συμμορφωθεί με την διάταξη αυτή, την διάταξη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων, θα υφίσταται πρόστιμο ύψους 5.000 για κάθε παράβαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version