Πλεύρης: Fake news τα περί κλινών ΜΕΘ για VIP

Πλεύρης: Fake news τα περί κλινών ΜΕΘ για VIP
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

"Ψευδέστατες" χαρακτηρίζει τις καταγγελίες ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή ασθενών ο Θάνος Πλεύρης. Ηλιόπουλος: Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες.

“Fake news” χαρακτηρίζει τις αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή ότι γίνεται επιλεκτική εισαγωγή σε αυτές σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

“Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν” αναφέρει ο κ. Πλεύρης.

Όπως επισημαίνει, “αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς” και καταλήγει: “Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν”.

Ηλιόπουλος: Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση

Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση για την καταγγελία που διατύπωσαν εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ στο Kontra Channel «ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί» και ότι «είναι εκτός μάχης, κρατημένες για “VIP περιστατικά”», είχε ζητήσει νωρίτερα με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σε σημερινή του εμφάνιση του στο Σκάι TV ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε χθεσινή εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra Channel υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα είναι εκτός μάχης κρατημένες για “VIP περιστατικά”. Σε σημερινή του εμφάνιση στο Σκάι ΤV ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ.

Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα