Πλεύρης: “Ο Τσίπρας έσπασε τη καραντίνα για τον κορονοϊό και ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο” – Οργή Ηλιόπουλου

Πλεύρης: “Ο Τσίπρας έσπασε τη καραντίνα για τον κορονοϊό και ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο” – Οργή Ηλιόπουλου
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης Eurokinissi

Ο Υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δε φορούσε μάσκα στη γιορτή της Δημοκρατίας, ενώ έριξε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία. "Είχε αρνητικό PCR" απάντησε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Την απάντησή του για τη μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα Υγείας επιχείρησε να δώσει ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο κανάλι OPEN. Παράλληλα, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ενώ έλαβε σκληρή απάντηση από τον Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος εν συνεχεία ζήτησε την παραίτησή του.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, το γεγονός ότι οι περισσότεροι νοσούν πιο ελαφρά έχει να κάνει με το ότι έχουν γίνει εμβολιασμοί. Πρόσθεσε πως οι υγειονομικοί που εργάζονται εν μέσω πανδημίας “θα πρέπει να πιστεύουν στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όσοι δεν πιστεύουν στα μέτρα, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Δεν θα ήθελα έναν ογκολόγο που δεν πιστεύει στις χημειοθεραπείες”, είπε. “Το επίπεδο της υποχρεωτικότητας ήταν να γίνει ο πρώτος βασικός εμβολιασμός”. Απαντώντας στον κ. Μαγιορκίνη που ανέφερε πως δεν θα έκανε τη τέταρτη δόση, σημείωσε πως “για τη τέταρτη δόση και για τους άνω των 60, υπάρχει σύσταση”.

“Οι πολλοί θάνατοι ήταν σε ένα σημείο που είχαμε μέτρα υποχρεωτικότητας, με την οποία φτάσαμε στο άνω του 90% στους πάνω από 60. Σήμερα έχουμε έναν εμβολιασμένο πληθυσμό και περνάμε κατά βάση ήπια τη νόσο και αυτό έχει σημασία στους πιο μεγάλους. Όσοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στους εμβολιασμούς δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσία στο ΕΣΥ αυτή τη στιγμή”.

Επίθεση σε Τσίπρα

Ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει τη κριτική του κ. Τσίπρα, ότι πρέπει να επανέλθουν πιο αυστηρά μέτρα όπως η μάσκα, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω πυργκαγιών έχει covid. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, ότι υπάρχουν πέντε ημέρες απομόνωσης που δε μετράει η πρώτη μέρα. Ο κύριος Τσίπρας ήταν στη τέταρτη μέρα νόσησης στις 24 Ιουλίου, αν δεχθούμε ότι νόσησε τη προηγούμενη ήταν στη πέμπτη μέρα, άρα θα έπρεπε να ήταν σε πέντε ημέρες καραντίνα. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ, οι οδηγίες είναι σαφείς. Ο ίδιος βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και στο προεδρικό Μέγαρο ήταν χωρίς μάσκα σε περίοδο που ήταν σε καραντίνα, ή αν είχε ολοκληρώσει τη καραντίνα θα έπρεπε να φορούσε μάσκα.Το πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο. Το παράδειγμα που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό”.

Πρόσθεσε πως η νόσηση είναι προσωπικό δεδομένο και ο ίδιος σχολιάζει τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα. “Αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα και να μην είχε βγει. Εάν η δήλωσή του είναι αληθής στο tweet του, έσπασε τη καραντίνα”.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν τον κ. Πλεύρη γιατί δεν απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα, μιας και ήταν μαζί στην ίδια εκδήλωση, ώστε να του ζητήσει εξηγήσεις, με τον υπουργό Υγείας να αποφεύγει να δώσει απάντηση. Το ίδιο έπραξε όταν ερωτήθηκε για το εάν οι λοιποί πολιτικοί που έδωσαν το “παρών” και ήταν κοντά στον κ. Τσίπρα, θα έπρεπε να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο.

Ερωτηθείς επίσης για το αν ισχύει το ίδιο πρωτόκολλο για τους τουρίστες, ο κ. Πλεύρης είπε με μια ξεκάθαρη ασάφεια: “Η πενθήμερη καραντίνα δεν έχει αλλάξει. Αυτό το οποίο γίνεται είναι πως επειδή η καραντίνα δεν ελέγχεται σε χώρους όπως γινόταν τη προηγούμενη περίοδο, πλέον με μάσκα επιστρέφουν στη χώρα τους”.

Σε ο,τι αφορά το “σπάσιμο” της καραντίνας και τον έλεγχο για αυτό, είπε πως “ισχύουν οι συστάσεις του ΕΟΔΥ”. “Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να τηρούνται. Εδώ είδαμε άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μας ζητάει να αυξήσουμε την υποχρεωτικότητα στη μάσκα”.

Σημειώνουμε εδώ πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι θετικοί στον covid τουρίστες δεν υποχρεούνται σε καραντίνα, αλλά υπάρχει “ισχυρή σύσταση” προς αυτούς να φορούν μάσκα και να αυτοπεριορίζονται μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους. Προφανώς μιλάμε για μια αντίφαση σχετικές με τις οδηγίες του ίδιου του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες πολίτες  υποχρεούνται σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Απάντηση Νάσου Ηλιόπουλου

Στην ίδια εκπομπή του OPEN που εμφανίστηκε ο κ. Πλεύρης, απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νάσος Ηλιόπουλος. Όπως τόνισε, “ο κ. Πλεύρης είναι υπουργός Υγείας στη χώρα που είναι πρώτη σε θάνάτους ανά εκ. κατοίκους αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ο κ. Πλεύρης είναι υπουργός Υγείας σε μια χώρα που έχει 28,2% υπερβάλλουσα θνησιμότητα την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 10,4. Μόνο και μόνο με αυτά τα στοιχεία ο κ. Πλεύρης αντί να λέει ψέματα σε εκπομπή με πανελλαδική εμβέλεια, θα έπρεπε να κρύβεται, να μην τον βλέπει το φως του ήλιου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνητικό PCR από το Σάββατο. Όταν έχεις αρνητικό PCR, προφανώς βγαίνεις έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο υπουργός Υγείας δεν ξέρει καν τα πρωτόκολλα. Μάλλον θέλει να συμπεριφερθεί σαν ακροδεξιό τρολ και να πετάει λάσπη γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο μπροστά στην διαχείριση που έχει κάνει για τη πανδημία. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ώρες να έχει ζητήσει συγγνώμη και μετά να παραιτηθεί”.

“Μια κυβέρνηση που έστελνε εργαζόμενους στη δουλειά τη πέμπτη μέρα, θεωρεί πως μπορεί να κάνει τέτοια προπαγάνδα εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Πλεύρης δεν έχει καταλάβει πολλά μέσα στο κεφάλι του από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα”.

Τόνισε ακόμη πως το αρνητικό PCR του κ. Τσίπρα, θα δημοσιευθεί, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

Αλλά ποιον  έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό; 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα