Πόντιος Πιλάτος η Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές – Ανδρουλάκης: Διαβολικές συμπτώσεις

Πόντιος Πιλάτος η Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές – Ανδρουλάκης: Διαβολικές συμπτώσεις
INTIME

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για συνομωσία παρακρατικού μηχανισμού σε βάρος του.

Το ζήτημα των υποκλοπών έθεσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κ.Ανδρουλάκη, που ζητά άρση του απορρήτου όσον αφορά στην παρακολούθηση του και καταγγέλει συνομωσία παρακρατικού μηχανισμού σε βάρος του. Η Προεδρος της Δημοκρατίας ωστόσο απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση, παραπέμποντας στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, όπως σημειωτέον κάνει και η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έναρξη της συνάντησης είπε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι το ζήτημα των υποκλοπών “δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα αλλά ένα ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα, κι αυτό πρωτίστως είναι ευθύνη της Κυβέρνησης.”

Χαρακτήρισε “αδιανόητο να υπάρχουν νησίδες λειτουργίας του κράτους που κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω της δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου”. Και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η υπόθεση να είναι εντέλει μια ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ανεξάρτητες αρχές στη χώρα μας, ώστε να υπάρχει μια διασφάλιση του κράτους δικαίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε στον κ.Ανδρουλάκη:

“Άκουσα την τοποθέτησή σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Μόλις ανέκυψε το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφώνου σας, επεσήμανα την ανάγκη άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Δεδομένου ότι αυτή άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος και του κύρους  των δημοκρατικών θεσμών, τοποθετήθηκα επί της αρχής με σαφήνεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε: “Κύριε Πρόεδρε, έχω πλήρη γνώση και συνείδηση των ορίων του αξιώματός μου, σύμφωνα και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Για το θέμα αρμόδια όργανα εν προκειμένου είναι η Βουλή και η εξεταστική της Επιτροπή, καθώς και η δικαιοσύνη, στην οποία έχετε προσφύγει”.

Και κατέληξε:

“Ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της ενώπιον των αρχών και επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και η έρευνα να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας. Η υπόθεσή σας ανέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού πλαισίου και θωράκισης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία.”

INTIME

 

Ανδρουλάκης: Δεν συνωμότησαν οι πλανήτες εναντίον μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη βάσει του νόμου του 2008 (άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008.), να κάνει άρση του απορρήτου ώστε να μάθει – όπως τόνισε – ο ελληνικός λαός με νόμιμο τρόπο την αλήθεια.

“Είναι αδιανόητο κάποιοι να θεωρούν ότι θα υπάρχουν νησίδες στη λειτουργία του κράτους μας, οι οποίες δε θα υπόκεινται ούτε στον έλεγχο της δικαιοσύνης ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο”, τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.

Είναι διαβολική σύμπτωση ότι ξεκινάει η παρακολούθηση μου για εθνικούς λόγους μόλις έθεσα υποψηφιότητα και τελειώνει ο εθνικός κίνδυνος μόλις εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Μα αν ήμουν ως ευρωβουλευτής εθνικός κίνδυνος, ως Πρόεδρος θα ήμουν ακόμα μεγαλύτερος.

Είναι διαβολική σύμπτωση ότι η χρονική διαφορά της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την απόπειρα του Predator είναι λίγων ημερών; Είναι διαβολική σύμπτωση αυτό που είπε ο αξιότιμος κ. Ράμμος χθες ότι τη μέρα που οι δικηγόροι μου πάνε στην ΑΔΑΕ  την ίδια μέρα καταστρέφεται το αρχείο παρακολούθησης; Γιατί καταστράφηκε το αρχείο παρακολούθησης; Διότι προφανέστατα κάποιοι σήμερα θα έπρεπε να απολογηθούν διότι οι δύο μήνες παρακολούθησης πήραν παράταση ένα μήνα ακόμη για να φτάσουν μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Και πώς να απολογηθούν; Έπρεπε να έχουν βρει κάτι χειροπιαστό τους πρώτους δύο μήνες για να δώσουν την παράταση. Προφανέστατα δεν έχουν να πουν τίποτα για όλα αυτά”, σχολίασε ο κ.Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

“Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος το οποίο θέλει την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αυτές οι πρακτικές θα είναι καταδικαστέες και δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον εις βάρος κανενός πολίτη”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κατέληξε με την επισήμανση: “Δεν μπορεί το απόρρητο να είναι αλά καρτ κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Δε μπορεί το απόρρητο να μην ισχύει για τον κ. Ρουμπάτη διότι αυτό σας βολεύει, αλλά το απόρρητο να ισχύει για τον κ. Δεμίρη και τον κ. Κοντολέοντα γιατί φοβάστε ότι θα πληγεί το κύρος της Κυβέρνησης. Τα αλά καρτ δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στη δημοκρατία”.

Ανδρουλάκης: Να πάμε σε νέα ειδική σχέση ΕΕ- Τουρκίας

Ο κ.Ανδρουλάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησαν επίσης για θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση που πλήττει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, αλλά και συνολικά την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών, τις συνεχείς προκλήσεις τόσο του κ. Ερντογάν όσο και μέρους στην πολιτική σκηνή  της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι οι γείτονες: “Προκαλούν μη σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά  δικαιώματα της χώρας μας.  Σε αυτό χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο το οποίο θα αγωνιστεί ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει μία ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση αυτής της προκλητικότητας” και πρόσθεσε:

“Η  θέση μου είναι ότι το καθεστώς μίας υπό ένταξη χώρας της Τουρκίας είναι μία χίμαιρα. Πρέπει να πάμε σε μία νέα ειδική σχέση η οποία να οδηγεί σε σεβασμό των δικαιωμάτων μας από την Τουρκία, να υπάρξει απόφαση επιβολής καθολικού εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, διότι ο κ. Ερντογάν αποτελεί ένα διεθνή ταραξία από το Νότιο Καύκασο, τη Μέση Ανατολή ως την Ανατολική Μεσόγειο.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα