Προσπάθεια αλλαγής ατζέντας με το “άκυρο” σε Πατούλη και το χρίσμα σε Χαρδαλιά

Προσπάθεια αλλαγής ατζέντας με το “άκυρο” σε Πατούλη και το χρίσμα σε Χαρδαλιά
Νίκος Χαρδαλιάς Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

O K. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μαξίμου με το Ν. Χαρδαλιά που θα είναι τελικά ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής

Με τον Νίκο Χαρδαλιά, που θα είναι ο επίσημος γαλάζιος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μετά την απόσυρση του Γιώργου Πατούλη, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση του Μαξίμου ο κ. Χαρδαλιάς ανέπτυξε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας “τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του. “Η συνάντηση πάντως ξεκίνησε λίγο πριν τη μία και διήρκεσε πάνω από τρεισιμιση ώρες. Επομένως είναι προφανές ότι χαράχθηκε η στρατηγική ώστε όλες οι δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος να “πέσουν πάνω” στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά, ο οποίος δεν μπορεί να χάσει για λόγους πρωθυπουργικού γοήτρου.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πάντως εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι ο πραγματικός λόγος της απομάκρυνσης Πατούλη είχε να κάνει με το ζεϊμπέκικο ή με τους χειρισμούς γενικότερα της περιφέρειας Αττικής στις πυρκαγιές. Πολλοί θεωρούν ότι όπως ο Νότης Μηταράκης, έτσι και ο Γιώργος Πατούλης, αποτέλεσαν εξιλαστήρια θύματα, με στόχο να μείνει αλώβητος ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη δυσαρέσκεια για το παρανάλωμα πυρός σε Ρόδο και Νέα Αγχιαλο.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ νωρίτερα ανακοίνωσε τα χρίσματα που θα δώσει στους τρεις μεγάλους δήμους, τους μόνους όπου θα στηρίξει επίσημα συγκεκριμένους υποψήφιους, καθώς δεν θα μπει σε αντίστοιχη διαδικασία στους μικρότερους δήμους. Η ΝΔ ειδικότερα υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε μετά τον κ. Χαρδαλιά και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, η οποία έλαβε εκ νέου το χρίσμα του κόμματος της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές. Και στα Ιόνια Νησιά η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει έναν αντάρτη, καθώς κατεβαίνει και ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα