Πρόταση Μομφής: Πώς θα διεξαχθεί η συζήτηση

Πρόταση Μομφής: Πώς θα διεξαχθεί η συζήτηση
Βουλή Stelios Misinas / SOOC

Την Κυριακή οι ομιλίες αρχηγών και η ονομαστική ψηφοφορία, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Την Κυριακή το βράδυ θα κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να συζητούν εφ’ όλης της ύλης των κυβερνητικών πεπραγμένων, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ και θα γίνει δια ζώσης, αν και με πρόνοιες προστασίας από το κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η συζήτηση ξεκινά αύριο Παρασκευή στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Στόχος του προεδρείου είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 22.00 και να ξεκινήσει η ψηφοφορία, όμως ίσως παραταθεί έως τα μεσάνυχτα εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί. Την τελευταία ημέρα και πριν την ψηφοφορία θα λάβουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί με αντίστροφη σειρά και το κλείσιμο θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με μέτρα προστασίας για τον Covid 19 και οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε 3 ομάδες των 100 βουλευτών. Η επιστολική ψήφος προβλέπεται μόνον για τους βουλευτές που βρίσκονται στο εξωτερικό μετά από άδεια της Βουλής.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τους δύο εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των 6 βουλευτών με αναλογία ανά κόμμα και στην συνέχεια 12μελής αναλογικοί κύκλοι, με 5 βουλευτές από την Ν.Δ, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η επίθεση των χάκερς

Ο Κώστας Τασούλας έδωσε κάποιες πληροφορίες και για την κυβερνο-επίθεση που δέχθηκε το κοινοβούλιο. Επισήμανε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η επίθεση εκδηλώθηκε με κέντρο την Βουλγαρία και 2000 mail βρέθηκαν στο στόχαστρο. Επρόκειτο για αλγόριθμο ο οποίος επιχειρεί είσοδο με χιλιάδες password ανά λεπτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα