Ραγκούσης: “Μετά τη Ζαρούλια ο Γεωργιάδης κατέγραφε βουλευτές σαν trash TV της κυβέρνησης Φουρθιώτη”

Ραγκούσης: “Μετά τη Ζαρούλια ο Γεωργιάδης κατέγραφε βουλευτές σαν trash TV της κυβέρνησης Φουρθιώτη”
Eurokinissi

"Πραξικοπηματική" χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης την ενέργεια του Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη.

“Αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να διακόψει την ομιλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη” χαρακτήρισε ο Γιαννης Ραγκούσης την κίνηση του προεδρεύοντος της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου να διακόψει τη συνεδρίαση την ώρα που μιλούσε ο Παύλος Πολάκης.

“Καταφύγατε σε δυο τακτικές που δε σας αρμόζουν θεσμικά και προσωπικά κ. Πρόεδρε. Αφενός δε μπορεί να καταφεύγετε σε παραποίηση πραγματικών περιστατικών και αφετέρου να μην μιλάτε για τον ελέφαντα στο κοινοβούλιο που είναι η πρωτοφανής αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος χθες το βράδυ να αφαιρέσει το λόγο από Έλληνα βουλευτή επειδή διαφωνούσε με αυτά που έλεγε” είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του σήμερα Τρίτη στην Ολομέλεια ο κ. Ραγκούσης και συνέχισε:

“Ο κ. Αθανασίου επικαλέστηκε χθες ότι ο κ. Πολάκης ήταν εκτός θέματος σύμφωνα με το άρθρο 66 του Κανονισμού, επειδή μίλησε για τη Νοβάρτις κι όχι γιατί ήταν απρεπής! Επίσης δεν έδωσε σε άλλον βουλευτή το λόγο έπειτα από το επεισόδιο κι ως εκ τούτου ο κ. Πολάκης δεν εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή κι όμως ο κ. Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής να επιβάλει μομφή. Και χθες και σήμερα ο Πρόεδρος δεν επέβαλε μομφή άρα επιβεβαιώνεται πως ο λόγος της διακοπής Πολάκη ήταν ενάντια στον κανονισμό”.

“Δεν ήταν εκτός θέματος χθες ο κ. Πολάκης γιατί τότε και ο ομιλητής της ΝΔ κ. Υψηλάντης που μίλησε για τη Νοβάρτις αμέσως πριν ήταν εκτός θέματος κι όμως δεν του αφαιρέθηκε ο λόγος. Έχουμε εδώ μια ακραία προσπάθεια στέρησης λόγου. Δεν υπάρχει προηγούμενο αφαίρεσης του λόγου από βουλευτή με βάση μάλιστα έναν κανονισμό που, ανάμεσα στα άλλα, λέει πως δεν επιτρέπεται οι βουλευτές να διαβάζουν το λόγο τους από βήματος. Σε κανέναν βουλευτή δεν έχει αφαιρεθεί ο λόγος σε βουλευτή επειδή έχει γραπτό κείμενο” πρόσιεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης χθες γιατί η Νοβάρτις είναι απολύτως σχετικό το ζήτημα αυτό με την ανάπτυξη της χώρας, το γεγονός πως υπάρχουν πολυεθνικές που μιζάρουν πολιτικό προσωπικό και νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Το πιο ακραίο σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο Νοβάρτις με παράνομες αυξήσεις φαρμάκων για να θησαυρίζει μια πολυεθνική. Σε ποια χώρα να επενδύσουν οι εταιρείες, σε αυτήν που νοθεύει τον ανταγωνισμό;” συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα βίντεο που διακινήθηκαν μέσα απο την αίθουσα της ολομέλειας στα social media ο κ. Ραγκούσης είπε “σας ζητάμε να αποδοκιμάσετε τον κ. Γεωργιάδη που, έπειτα από τον κ. Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής, κατέγραφε τη συνεδρίαση με το κινητό του σαν μια ακόμα trash tv της κυβέρνησης Φουρθιώτη”.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε οτι “υπάρχει συνολικό ζήτημα δημοκρατίας, συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη, συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης θεσμικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα