Ρέντσι σε Σαμαρά: "Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα"

Ρέντσι σε Σαμαρά: "Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα"

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ιταλού ομολόγου του. Ποιο το περιεχόμενο συνομιλίας μεταξύ των αρχηγών κρατών

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι για την επιχείρηση διάσωσης του φλεγόμενοιυ πλοίου Norman Atlantic, στην Αδριατική.

O κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ. Ρέντσι αν η κατάσταση είναι καλύτερη και ο Ιταλός πρωθυπουργός του απάντησε πως είναι πολλή καλύτερη.

«Σε τι σημείο βρισκόμαστε; Θα προλάβουμε πριν νυχτώσει;», ρώτησε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ναι. Προσπαθούμε. Είναι καλό ότι δεν υπάρχουν θύματα. Είναι καλή η συνεργασία Ιταλίας - Ελλάδας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Να ξέρεις, επειδή το άκουσα κάπου, ότι δεν υπάρχει κλίση στο καράβι», του απάντησε ο Ματέο Ρέντσι.

Επίσης ο κ. Σαμαράς ρώτησε πως μπορεί και εκείνος να έχει άμεσα την ενημέρωση του Ιταλού πρωθυπουργού και εκείνος του είπε ότι θα του στέλνει ,από το Κέντρο Επιχειρήσεων την ενημέρωση που έχει.

Εξάλλου, ενημέρωση από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη για την επιχείρηση διάσωσης ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκφράζοντας συμπαράσταση στους επιβαίνοντες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Norman Atlantic
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φλεγόμενο πλοίο: "Από τη φωτιά λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών μας"

Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας με 478 επιβάτες. Προσπάθειες να προσεγγίσουν παραπλέοντα πλοία

SHARE:

24Media Network