Σακελλαροπούλου: Η σκέψη μας στους ομογενείς στην Ουκρανία

Σακελλαροπούλου: Η σκέψη μας στους ομογενείς στην Ουκρανία
ΙΝΤΙΜΕ

Στους ομογενείς που ζουν στις πόλεις και τα χωριά της Αζοφικής αναφέρεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μήνυμα για τους ομογενείς στην Ουκρανία ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ώρα που η κατάσταση στη χώρα μυρίζει μπαρούτι.

"Αυτές τις μέρες που η απειλή του πολέμου βαραίνει πάνω από την Ουκρανία, η σκέψη μας είναι στραμμένη στις ελληνικές κοινότητες της Αζοφικής, όλες εκείνες τις πόλεις και τα χωριά όπου ακούγεται ακόμα η γλώσσα μας, τα σχολεία όπου γίνεται μάθημα κάτω από την ελληνική σημαία, τους ομογενείς κάθε ηλικίας που κρατούν ζωντανό στην καρδιά τους τον δεσμό με τις ελληνικές τους ρίζες" γράφει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της και συνεχίζει:

ADVERTISING

"Ακούγοντας τη διάλεκτο των γηραιότερων, παρακολουθώντας τα παιδιά ελληνικής καταγωγής να μαθαίνουν σαν παιχνίδι τη νέα ελληνική και τους φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού πανεπιστημίου της Μαριούπολης να εντρυφούν στη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας, σκέφτομαι με συγκίνηση την αντοχή του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή, από τα χρόνια του Βυζαντίου ως τις μέρες μας".

"Το περήφανο πνεύμα των ομογενών μας, όπως εκφράστηκε στη χιλιόχρονη παρουσία τους στην περιοχή της Ουκρανίας, παραμένει κραταιό αυτές τις δύσκολες ώρες. Τιμούμε το σθένος τους, είμαστε κοντά τους και τους στηρίζουμε" καταλήγει στο μήνυμά της η κα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
SHARE:

24Media Network