Σακελλαροπούλου στον Βασιλιά της Ιορδανίας: "Η Ελλάδα στο πρόσωπό σας βλέπει έναν σύγχρονο ηγέτη"

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β', όπου συζήτησαν για τους κοινούς στόχους Ελλάδας - Ιορδανίας.

Στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού που συνδέουν την Ελλάδα και την Ιορδανία, καθώς και στα περιθώρια ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων αναφέρθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β', ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκε η τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτά έχουν αποτελέσει τη βάση για πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις που διαρκώς ενδυναμώνονται και οι οποίες βεβαίως στηρίζονται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στη διεθνή νομιμότητα.

ADVERTISING

«Σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση των σχέσεών της με την Ιορδανία, γιατί βλέπει στη χώρα αυτή έναν πυλώνα σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Και στο πρόσωπό σας, Μεγαλειότατε, βλέπει έναν σύγχρονο ηγέτη με δυναμική παρουσία και νηφάλια προσέγγιση και φωνή. Στοιχεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενόψει των προκλήσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, στην περιοχή» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς Αμπντάλα, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θερμά της λόγια και για την ευγενική φιλοξενία, εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα και συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες για τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση, σημειώνοντας ότι και η χώρα του, φέτος, γιορτάζει έναν αιώνα ανεξαρτησίας.

Αναφερόμενος στην Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου, υπογράμμισε ότι «προσβλέπουμε στη διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεών μας, οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικές» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια μακρά ιστορία συνεργασίας σε διάφορα ζητήματα, όπως και συνεργασία για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων, είτε μιλάμε για ζητήματα όπως η Covid, είτε μιλάμε για ζητήματα όπως το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, συνεργαζόμαστε και οικοδομούμε γέφυρες μαζί».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ιστορικά, πράγματι έχουμε μια στενή ιδιαίτερη σχέση, μια ειδική σχέση και γι' αυτό ακριβώς είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα και τώρα προσβλέπω και στην επερχόμενη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «φεύγοντας, παίρνω μαζί μου ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο συνεργαζόμαστε καλά, θα συνεργαστούμε έτι περαιτέρω εξαιρετικά, διότι μπροστά μας έχουμε ένα μέλλον ενθαρρυντικό. Εξ ου και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εσάς προσωπικά, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τους Έλληνες πολίτες, τόσο για τη συνεργασία όσο και για την ευγενική φιλοξενία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος Δημοκρατίας
SHARE:

24Media Network