Σάλος για σχόλιο Καρυπίδη περί Χρυσής Αυγής: Στελέχη ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας

Σάλος για σχόλιο Καρυπίδη περί Χρυσής Αυγής: Στελέχη ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας

Η υποψηφιότητα Καρυπίδη αναταράσσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κόμματος ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητάς του

Οι προκλητικές τοποθετήσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προκαλούν αναταραχή στο κόμμα, με στελέχη του να ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας.

Σύμφωνα και με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρτσέφκι, όταν είδαν ότι ο κ. Καρυπίδης είχε σχολιάσει στο Facebook την προφυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής, με τουλάχιστον περίεργο τρόπο, αντέδρασαν θέτοντας θέμα επανεξέτασης της υποψηφιότητάς του στη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για το δεύτερο μέτωπο στην υπόθεση των υποψηφιοτήτων, καθώς η αναταραχή συνεχίζεται και για την υποψηφιότητα του Οδ.Βουδούρη.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά εάν και τα στελέχη της μειοψηφίας θέσουν και αυτά από την πλευρά τους εκ νέου θέμα για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Καρυπίδης, με αφορμή τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, είχε γράψει μεταξύ άλλων στο facebook ότι "ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει τη σωτηρία της δημ(ι)οκρατίας τους".

Σάλος για σχόλιο Καρυπίδη περί Χρυσής Αυγής: Στελέχη ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας

Μάλιστα, ο κ. Καρυπίδης είχε πάρει συνέντευξη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσε συζητήσεις.

Κατόπιν αυτών, ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε στο Twitter:

Καρυπίδης: Δεν έχω καμία σχέση με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα

"Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη.  Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές", τονίζει σε δήλωσή του, ενώ σημειώνει ότι "η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ’ την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των ΜΜΕ και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ’ την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των ΜΜΕ και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου.

Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη.

Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές.

Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις.

Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση.

Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δηλώνω στρατιώτης στο στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία.

Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network