Σαμαράς-Βενιζέλος: Συνάντηση την Τρίτη για χάραξη κοινής πολιτικής υπό την απειλή κυβερνητικής αστάθειας

Σαμαράς-Βενιζέλος: Συνάντηση την Τρίτη για χάραξη κοινής πολιτικής υπό την απειλή κυβερνητικής αστάθειας

Συναντώνται αύριο Σαμαράς, Βενιζέλος - Χάραξη κυβερνητικής στρατηγικής πριν από τις διπλές εκλογές

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης, θα συναντηθούν αύριο Τρίτη και ώρα 15:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup - όπου τίθεται επισήμως το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους - αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη μπει στον κρίσιμο μήνα των εκλογών, το πολιτικό μέλλον της χώρας είναι αυτό που θα μονοπωλήσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης, σε περίπτωση κακών επιδόσεων της Ελιάς στις επερχόμενες εκλογές, έθεσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

"Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά δεν είναι ούτε τσόντα ούτε ουρά αλλά πυλώνας της κυβερνητικής προσπάθειας", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε πως "σε περίπτωση που δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, τότε από ένα σημείο και μετά φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν".

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το στοίχημα της κάλπης δεν είναι αν θα βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά "η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά".

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ "κουβαλάει το βάρος επί 4 με 5 ολόκληρα χρόνια και δεν είναι δίκαιο και σωστό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, ενώ η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει".

"Πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό", συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

SHARE: