Σε πολιτική ανυπακοή καλεί τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης κατά του διορισμού του Προέδρου και Διευθύντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Την αίτηση Ακύρωσης έχουν ασκήσει 19 πολίτες, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ, Κρατικά Λαχεία κλπ), καθώς και ο Δήμαρχος Ελληνικού. Στην συνέεντευξη συμμετείχαν οι:
Γιώργος Κατρούγκαλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των αιτούντων ενώ υπήρξε παρέμβαση και από τον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης κατά του διορισμού του Προέδρου και Διευθύντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Την αίτηση Ακύρωσης έχουν ασκήσει 19 πολίτες, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ, Κρατικά Λαχεία κλπ), καθώς και ο Δήμαρχος Ελληνικού. Στην συνέεντευξη συμμετείχαν οι: Γιώργος Κατρούγκαλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των αιτούντων ενώ υπήρξε παρέμβαση και από τον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Γαβριήλ Σακελλαρίδη. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

"Αντισυνταγματικό μέτρο" χαρακτήρισε την πολιτική επιστράτευση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

"Οφείλουμε να υπακούμε μόνο τους νόμους και το Σύνταγμα. Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται και στο Σύνταγμά μας, το ίδιο το αναγνωρίζει", είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό μέτρο την επιστράτευση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε:

ADVERTISING

"Πολιτική επιστράτευση μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση μόνο σε ενδεχόμενο θεομηνίας ή κινδύνου της δημόσιας υγείας. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγειά δεν μπορεί να γίνεται προληπτικά".

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την οικονομία, τον τουρισμό με τη δημόσια υγεία, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί. Θα φτάναμε στο σημείο να κατεβούν οι διακόπτες (σ.σ από τους συνδκαλιστές)", είπε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

"Πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στον κόκαλο και η κυβέρνηση το βάζει. Δεν θα αφήσουμε κανένα να δρα ανεξέλεγκτα. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είτε μας συμφέρει είτε όχι".

"Ορισμένοι συνδικαλιστές θεωρούν τη ΔΕΗ τσιφλίκι τους. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τουριστική περίοδο, καταστροφικό για τη χώρα να γίνουν διακοπές ρεύματος σε τουριστική περίοδο", είπε ο Νάσος Αλευράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας

SHARE:

24Media Network