Σημαντική επένδυση συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Επένδυση για την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο, με στελέχη της εταιρείας διαχείρισης ενέργειας «Landis+Gvr», η οποία δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αφορά 170 νέες θέσεις εργασίας.

Επένδυση για την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο, με στελέχη της εταιρείας διαχείρισης ενέργειας «Landis+Gvr», συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Η επένδυση αφορά μονάδα με 170 νέες θέσεις εργασίας από την εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς και είναι γνωστή παγκοσμίως ως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας σχετικά με την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.

ADVERTISING

Στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι η κρίση λόγω κορονοϊού, όχι μόνο δεν επιβραδύνει αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην «πράσινη ενέργεια». 

Τόνισε, επίσης, ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ξένοι επενδυτές έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό για τα επιτυχή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.

Σημείωσαν επίσης ότι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της εταιρείας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας, στην Κόρινθο. 

Η «Landis+Gyr», με πωλήσεις 1,8 δισ. δολ., λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές. Η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου που θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα, αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού,, Αλέξης Πατέλης, και εκ μέρους της «Landis+Gyr», ο Group CEO Werner Lieberherr, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Susanne Seitz, ο αντιπρόεδρος προμηθειών, Adrian Theiler και ο managing director για την Ελλάδα, Αριστείδης Παππάς.  

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Επενδύσεις
SHARE:

24Media Network