ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί τον Βορίδη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα όσα “κωμικοτραγικά” συνέβησαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί τον Βορίδη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα όσα “κωμικοτραγικά” συνέβησαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Μάκης Βορίδης eurokinissi

Επίθεση στον Μάκη Βορίδη εξαπολύουν Κώστας Ζαχαριάδης και Γρηγόρης Θεοδωράκης για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Κατηγορούν τη ΝΔ για "προεκλογικό εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες υποψηφίους".

Για πρωτοφανή πρακτική να διεξαχθεί «διαγωνισμός – μαμούθ» στον ΑΣΕΠ «στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου» κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Καταγγέλλουν «το «Επιτελικό» και «Ψηφιακό» Κράτος των «Αρίστων» της ΝΔ δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους…» και καλούν τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα “κωμικοτραγικά” συνέβησαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

«Επειδή προφανώς αυτά δεν μπορούν όχι να γίνουν αποδεκτά, αλλά ούτε καν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κύριε Βορίδη, σας καλούμε να σταματήσετε επιτέλους να κρύβεστε. Βγείτε και αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση των Κώστα Ζαχαριάδη και Γρηγόρη Θεοδωράκη

«Το λέγαμε, το φωνάζαμε με κάθε τρόπο. Με ανακοινώσεις, με επίκαιρες ερωτήσεις, με αρθρογραφία στον τύπο: Η κυβέρνηση της ΝΔ έστηνε ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες υποψηφίους χωρίς να διασφαλίζει πόσοι θα διοριστούν, πότε και πού. Η κυβέρνηση ετοίμαζε σε προεκλογικό χρόνο έναν γραπτό διαγωνισμό – μαμούθ, χωρίς να πείθει για την ετοιμότητά της. Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια λειτουργίας του θεσμού που νομοθέτησε ο αείμνηστος Αναστάσιος Πεπονής επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου -και καταψήφισε τότε η ΝΔ!- που γίνεται γραπτός διαγωνισμός στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Βορίδης μας αγνόησαν προκλητικά. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ που αναφέρει «ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων» αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών πολλών υποψηφίων, αλλά κυρίως αποτελεί επιβεβαίωση της πρωτοφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης.

Με δυο λόγια: το «Επιτελικό» και «Ψηφιακό» Κράτος των «Αρίστων» της ΝΔ δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους…

Επειδή προφανώς αυτά δεν μπορούν όχι να γίνουν αποδεκτά, αλλά ούτε καν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κύριε Βορίδη, σας καλούμε να σταματήσετε επιτέλους να κρύβεστε.

Βγείτε και αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Βγείτε και παραδεχθείτε ότι είστε ανίκανοι να διοργανώσετε ακόμη και μια στοιχειώδη διαγωνιστική διαδικασία.

Βγείτε και ζητήστε μια συγνώμη -έστω και υποκριτική, όπως συνηθίζετε στο κόμμα σας- από τους χιλιάδες υποψηφίους για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν.

Ή μήπως φταίμε όλοι μαζί κ. Βορίδη;»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα