ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται ευαίσθητα εθνικά θέματα για πολιτικά οφέλη”

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται ευαίσθητα εθνικά θέματα για πολιτικά οφέλη”
INTIME NEWS

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν αντίστοιχα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός “εκμεταλλεύεται ευαίσθητα εθνικά θέματα για πολιτικά οφέλη”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει σταθερά τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων και το διάλογο με την Τουρκία. Έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε ο διάλογος αυτός να κινηθεί προς όφελος των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και να μην αποτελέσει άλλη μια ευκαιρία για να παίξει η Τουρκία ευκαιριακά το χαρτί της μετριοπάθειας μέχρι να αποκομίσει τα οφέλη που αποζητά από τη διεθνή κοινότητα.

Υπογραμμίζουμε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πολιτική του, αυτή της αδίστακτης εκμετάλλευσης ευαίσθητων εθνικών θεμάτων για πολιτικά οφέλη.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος τη μία ημέρα επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του για “φιλοτουρκισμό” και την άλλη αναφέρεται σε “υποχωρήσεις” ή προβαίνει σε διαρροές για υπογραφή συνυποσχετικού εντός των επόμενων μηνών, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας και θα μας βρει απέναντί του αν ακολουθήσει αυτήν την “ΙΧ εξωτερική πολιτική” για εσωτερική κατανάλωση στην επανεκκίνηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Πριν λίγες βδομάδες, ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόταν προεκλογικά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες διαλαλούσε ότι θα θέσει το θέμα στον κ. Ερντογάν. Σήμερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών παρακολουθεί τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να μιλάει για τα “προβλήματα των ομογενών μας” στην Ελλάδα. Πριν λίγο καιρό, ο κ. Μητσοτάκης έθετε ως υψηλής προτεραιότητας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και σήμερα παρακολουθούμε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να θέτει θέμα “συντήρησης οθωμανικών μνημείων” στην Ελλάδα.

Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση για τη σημερινή συνάντηση” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα