Σκληρή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις συνακροάσεις στα γραφεία του ΚΚΕ

Σκληρή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις συνακροάσεις στα γραφεία του ΚΚΕ
Βουλή eurokinissi

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών για τις καταγγελλόμενες παρακολουθήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ.

Έντονη πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συνεδρίαση στη Βουλή την Πέμπτη (19/01) για τις συνακροάσεις στα γραφεία του ΚΚΕ το 2016.

Κανείς δεν θα σώσει τον κ. Μητσοτάκη από την αλήθεια που θα βγει στο φως” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για “σκοτεινά παιχνίδια” που αποκαλύφθηκαν. Για “άθλια συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το θάψιμο των υποκλοπών σε βάρος του” κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Για αντιπερισπασμό κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στην «ανακοίνωση – παραλήρημα της ΝΔ», όπως την χαρακτηρίζει, «για τις δήθεν ‘διαπιστώσεις- φωτιά’ που προέκυψαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών σε σχέση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού του κέντρου».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν λόγια για να απαντήσει κανείς στα σοβαρά» και καταλήγει: «Δυστυχώς για τη ΝΔ η κυβερνητική πλειοψηφία τα έχει πια κάνει όλα. Και φίμωση και συγκάλυψη και εκβιασμούς και υπονόμευση της εξεταστικής και λάσπη για τη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έπιασε. Κανένας αντιπερισπασμός δε λειτούργησε. Κανείς δε μπορεί πια να σώσει τον κ. Μητσοτάκη από την αλήθεια που σύντομα θα βγει στο φως, είτε το θέλει είτε όχι».

ΝΔ: “Αποκαλύφθηκαν τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ”

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι «τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τρεις εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του ποινικού κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας».

Τέλος, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά; Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος; Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;

ΚΚΕ: Άθλια συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Για άθλια συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το θάψιμο της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αναλυτικά:

«Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 2016-2022, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Πρόκειται για την υπόθεση εκείνη που, αν και αποτέλεσε αντικείμενο της πρόσφατης Εξεταστικής Επιτροπής, “θάφτηκε” στην κυριολεξία με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.

Το ΚΚΕ επανήλθε με νέο αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι το οποίο στηρίχτηκε και από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, βεβαίως υποκριτικά όπως αποδεικνύεται σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ σήμερα έπρεπε να συζητηθεί η υπόθεση για να δοθούν επιτέλους απαντήσεις στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα το -σωστό- αίτημα για την πρόσκληση στην Επιτροπή του προέδρου της ΑΔΑΕ και αξιοποιώντας τη στάση της ΝΔ, αποχώρησαν από την Επιτροπή.

Αποχώρησαν δηλαδή από μια Επιτροπή με συγκεκριμένο και προγραμματισμένο αντικείμενο, επικαλούμενοι ζητήματα άλλης συνεδρίασης.

Ο στόχος είναι προφανής: Να θαφτεί για ακόμη φορά η υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, με την άθλια συμπαιγνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήθελαν ποτέ να συζητηθεί και κυρίως να φωτιστεί η συγκεκριμένη υπόθεση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα