Σκουρλέτης: Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα των 'Σοφών' για το ασφαλιστικό

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Συμβουλευτικό χαρακτήρισε το ρόλο της επιτροπής Σοφών ο υπουργός Περιβάλλοντος, τονίζοντας πάντως την ανάγκη το ασφαλιστικό να επανασχεδιαστεί από μηδενική βάση. Τι είπε για ΑΔΜΗΕ και την υπόθεση Σαββαΐδου

Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, καθώς είναι συμβουλευτικός ο ρόλος της είπε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία λόγω των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας πως συνολικότερα το θέμα των κόκκινων δανείων "πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση" αλλιώς η προσπάθεια θα είναι "ατελέσφορη".

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά, όπως είπε, δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Για τη γγ Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης».

Αναφορικά με τα αυθαίρετα, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντας νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συντάξεις: Η Επιτροπή των 'Σοφών' δεν είχε μόνο μια πρόταση

Συντάξεις: Οι προτάσεις-σοκ των "Σοφών" έρχονται στο Υπουργικό Συμβούλιο

SHARE:

24Media Network