Σκουρλέτης: Κανένας απολύτως λόγος να φύγει ο Μουζάλας

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών  Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ., της Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας "Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε." (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.), Αντώνη Γεωργόπουλου, Ελένης Ζαφειροπούλου και Αργύριου Αργυρίου, αντίστοιχα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ., της Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας "Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε." (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.), Αντώνη Γεωργόπουλου, Ελένης Ζαφειροπούλου και Αργύριου Αργυρίου, αντίστοιχα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει", σημείωσε

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» να φύγει από την κυβέρνηση ο κ. Μουζάλας τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στο Mega. «Θεωρώ ότι δεν γεννιέται κανένα πολιτικό ζήτημα. Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φύγει» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ζήτημα παραίτησης του Πάνου Καμμένου εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που δόθηκαν τόσο καθαρές απαντήσεις δεν τίθεται κανένα θέμα».

Για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Μάλλον επετεύχθη κάτι το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά αυτό που επιτεύχθηκε είναι πολύ λίγο με βάση του διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες. Μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία μπορέσει να λειτουργήσει...Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς αντιμετωπίζει ο ισχυρός κόσμος το προσφυγικό. Δεν πήγαμε μπροστά σε αυτό το θέμα. Αδυναμίες αναδείχθηκαν».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επιτέθηκε σε στελέχη της ΝΔ για το θέμα της Ειδομένης, λέγοντας: «Eίναι θλιβερό, πως στελέχη της ΝΔ βγαίνουν και με έναν τρόπο κυνικό, ψυχρό μιλάνε για άμεση εκκένωση. Με ποιο τρόπο; Είδατε τις εικόνες. Είδατε τα μωρά παιδιά. Δηλαδή να στείλουμε εκεί ποιους και να τους διώξουν όταν ο πιο σωστός, ενδεδειγμένος τρόπος είναι να πειστούν ότι δεν μπορούν να μένουν εκεί και με δεδομένο ότι οι διεθνείς συνθήκες μας απαγορεύουν να φτιάξουμε δομές δίπλα απ' τα σύνορα;»

Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι, διερωτώμενος: «Μετά τις εκλογές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου υπήρξαν τοποθετήσεις από αυτά τα κόμματα που να δείχνουν ότι αντλούν συμπεράσματα καταρχήν από τα λάθη των δικών τους επιλογών; Υπάρχουν τοποθετήσεις οι οποίες να δείχνουν ότι το μεγάλο χάσμα που υπάρχει, ανάμεσα στην κυβέρνηση και αυτές τις δυνάμεις ,γεφυρώνεται;».

Χαρακτήρισε το Ποτάμι ως ένα κόμμα που «δεν έχει βάθος, είναι αδιαμόρφωτο, είναι ένας χυλός», ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε: «...βλέπετε να προσεγγίζει τον προβληματισμό της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία αναζητά πλέον τον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό της; Όχι δεν το κάνει. Υπάρχουν στελέχη, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Λοβέρδος, για να αναφέρω δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, οι οποίες είναι τόσο ταυτισμένες με το φαύλο δικομματικό σύστημα, είναι τόσο ταυτισμένες με τις μνημονιακές πολιτικές από το '10 ως πρόσωπα, που η παρουσία τους και μόνο δημιουργούν ένα δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα, όχι στην προσέγγιση, στο να ανοίξει ένας διάλογος. 'Αρα λοιπόν δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως είναι γνωστό ότι «δεν είναι μια συνεργασία που στηρίζεται σε κοινές στρατηγικές συγκλίσεις ή οπτικές», αλλά «υπάρχει μια εντιμότητα στη συνεργασία» και «δεν έχουν υπάρξει προβλήματα».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μίλησε για σύγκλιση των δύο πλευρών σε πολλά θέματα, αλλά και για ακραίες προτάσεις του ΔΝΤ.

Μεταξύ άλλων είπε ότι το ΔΝΤ «όλο αυτό το διάστημα έχει καταθέσει τις πιο ακραίες προτάσεις και γι' αυτό υπάρχει και όλος αυτός ο διάλογος, ποια θα είναι η σχέση του από εδώ και πέρα, αν θα συμμετάσχει με έναν τρόπο ισότιμο ή ως παρατηρητής ή και καθόλου».

SHARE:

24Media Network