Σκουρλέτης: Το θέμα με την Πρυτανεία θα πέρναγε σχεδόν απαρατήρητο, αν δεν το διόγκωναν καλοθελητές

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης, στην συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, με θέμα την απλούστευση των διαδικασιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Σώματος στο νέο περιβάλλον ηλεκτρονική διακυβέρνησης. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης, στην συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, με θέμα την απλούστευση των διαδικασιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Σώματος στο νέο περιβάλλον ηλεκτρονική διακυβέρνησης. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του, για μια συμφωνία με τους εταίρους

"Η κυβέρνηση λειτούργησε με ψύχραιμο τρόπο στο ΕΚΠΑ, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το ζήτημα θα πέρναγε σχεδόν απαρατήρητο αν δεν το διόγκωναν οι καλοθελητές", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε στην πανεπιστημιακή κοινότητα για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το θέμα (των καταλήψεων) θα λυθεί αν η πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές, φοιτητές υπάλληλοι) πάρει την κατάσταση στα χέρια της όπως γινόταν στα χρόνια που ήμουν εγώ φοιτητής".

Ακόμη, είπε ότι αποτελεί "επιτυχία της κυβέρνησης η αποκατάσταση του ασύλου, το οποίο είναι διαχρονική δημοκρατική κατάκτηση και το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων. Είδαμε μία κατάληψη η οποία αφορούσε 14 ανθρώπους. Αυτή η κίνηση δεν είχε στην παραμικρή της στιγμή τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν".

Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για ειλικρινείς συζητήσεις με τους εταίρους, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει συμφωνία.

"Δεν θα πάρουν την ευθύνη να διαλύσουν την Ευρώπη» εκτίμησε και διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. Συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει", πρόσθεσε.

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι δεν είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης εκλογές ή δημοψήφισμα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να λήξει η αβεβαιότητα.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, σε δύο δόσεις, και για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης συντάξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα αντιεγκληματική πολιτική με σχέδιο 20 δράσεων. Από την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην κακοποίηση των ζώων

Επεισόδια και χρήση χημικών στην Πρυτανεία

SHARE: