Στα 144 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2022

Βουλή
Βουλή MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία. Πως κατανέμονται οι δαπάνες σύμφωνα με τον Κώστα Τασούλα

Στα 144.200.000 ευρώ θα φθάσει το κόστος λειτουργίας του Κοινοβουλιου για το 2022, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής που ψηφίστηκε σήμερα σε ειδική συνεδρίασης της Ολομέλειας του σώματος.

Υπέρ του προϋπολογισμού τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ όπως συνηθίζει ψήφισε "παρών" ενώ αντίστοιχα τοποθετήθηκε και το ΜέΡΑ25.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την εισήγηση του Κώστα Τασούλα "ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2022 είναι 144.200.000 ευρώ σύμφωνα και με τις οροφές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος". Μάλιστα αναφέρθηκε στην φύση των δαπανών υποστηρίζοντας ότι "το 77% περίπου των δαπανών της Βουλής, η οποία έχει μόνο δαπάνες αφορά σε ανελαστικές δαπάνες παροχών προς εργαζομένους, προς κοινοβουλευτικό προσωπικό, ασφαλιστικές καλύψεις και το υπόλοιπο 23% αφορά στις υπόλοιπες αποστολές της". Επίσης ο Πρόεδος της Βουλής επισήμανε ότι σε σχέση με το προ οικονομικής κρίσης παρελθόν το κοινοβούλιο "αξιοποιεί περίπου το 62% με 63% των κονδυλίων που αξιοποιούσε προ της κρίσης" θυμίζοντας ότι ο τελευταίος προϋπολογισμός πριν τα μνημόνια ξεπέρασε τα 220.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network