Σταϊκούρας: Στον Πρωθυπουργό εισήγηση του Υπ. Οικονομικών για τις αποζημιώσεις και παρεμβάσεις στήριξης

Σταϊκούρας: Στον Πρωθυπουργό εισήγηση του Υπ. Οικονομικών για τις αποζημιώσεις και παρεμβάσεις στήριξης
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας © 2021 Thanassis Stavrakis / AP IMAGES

Υπάρχει επαρκής δημοσιονομικός χώρος για την αποκατάσταση των ζημιών σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στον Πρωθυπουργό αναμένεται αύριο να καταθέσει την εισήγησή του για το θέμα των αποζημιώσεων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, όπως είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

“Σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε παρεμβάσεις για αμεσότερη και με μικρότερα βήματα χρηματοδότηση μέσω προκαταβολής του πολίτη, νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Θα μου επιτρέψετε την εισήγηση αυτή να την κάνω στον κύριο πρωθυπουργό και αύριο να υπάρξουν ανακοινώσεις”, σημείωσε σχετικά χωρίς να εξειδικεύει τα ποσά που αναμένεται να διατεθούν και προσέθεσε ότι θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

“Το υπουργείο Οικονομικών καταρχήν έχει διασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο για να μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις και τους πόρους για να γίνει η χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων και ταυτόχρονα έχουμε σχεδιάσει και δρομολογούμε τους μηχανισμούς για την ταχύτατη εκταμίευση πόρων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία έχουν πληγεί”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα