Στη Φρανκφούρτη για ραντεβού με Deutsche Bank ο Ζάεφ

Στη Φρανκφούρτη για ραντεβού με Deutsche Bank ο Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και αντιπροσωπεία της σκοπιανής κυβέρνησης θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα του χρηματοπιστωτικού συστήματος για συναντήσεις με στελέχη της Deutsche Bank και γερμανικών εταιρειών.

Επίσκεψη εργασίας στην Φρανκφούρτη έχει προγραμματίσει για τις 13 και 14 Ιουνίου, κυβερνητική αντιπροσωπεία των της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, τον κ. Ζάεφ θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για Οικονομικά Θέματα Κότσο Ανγιούζεφ, ο υπουργοί Οικονομικών Ντράγκαν Τεντόφσκι, Οικονομίας Κρέσικ Μπεκτεζί, Υγείας Βένκο Φίλιπτσε και ο διευθυντής της Υπηρεσίας για τις Τεχνολογικές Βιομηχανικές Ζώνες Ανάπτυξης (DTIDZ) Αλεξάνταρ Μλαντένοφσκι.

Η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με καθηγητές και ιατρούς στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης και με στελέχη της Deutsche Bank και γερμανικών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι ίδιος ο Ζάεφ δήλωνε ότι επρόκειτο να μεταβεί  στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, αλλά πως θα ακύρωνε αυτό το ραντεβού λόγω του τηλεφωνήματος, το οποίο και ακολούθως έκανε, στον Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως από το πρόγραμμα της καγκελαρίας επιβεβαιώνεται ότι τέτοια συνάντηση δεν είχε κανονιστεί.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αύριο το πρωί οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να έχουν και νέα τηλεφωνική επικοινωνία.

Το ενδιαφέρον πάντως της Γερμανίας για λύση στο Σκοπιανό είναι γνωστό, λόγω της οκονομικής διείσδυση γερμανικών εταιρειών στην περιοχή, αλλά κα λόγω της επιθυμίας να υπάρξει ένα ανάχωμα στη ρώσικη επιρροή στα Βαλκάνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα