Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Νταβούτογλου

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Νταβούτογλου

Στο Μαξίμου την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου για κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά. Ποιος ο στόχος της επίσκεψης

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού είναι η αναθέρμανση  του ελληνοτουρκικού διαλόγου  για αυτό και στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η προετοιμασία της επόμενης συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που αναμένεται να συγκληθεί, το 2013, στην Τουρκία.

Στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Νταβούτογλου με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα γίνει επισκόπηση της προεργασίας που έχει ήδη γίνει, ο προσδιορισμός της θεματικής του Συμβουλίου και η προετοιμασία των επόμενων βημάτων.

Στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται επίσης να γίνει μια ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής διαδικασίας της Τουρκίας και να συζητηθεί η έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.

Παράλληλα, η συζήτηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα εστιαστεί στη Συρία, όπου η κρίση φαίνεται να κλιμακώνεται με τις επιθέσεις στα τουρκικά εδάφη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντιπροσωπείες θα εξετάσουν τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

SHARE:

24Media Network