Στον Ν. Βούτση το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

Στον Ν. Βούτση το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης παρέδωσε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής. "Εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί", δήλωσε ο κ. Βούτσης.

«Πλούσιο υλικό που εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος» χαρακτήρισε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραλαμβάνοντάς το από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Τζαμακλή, Αννέτα Καββαδία και Σάκη Παπαδόπουλο.

Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα «κάνουν ευρεία την αίσθηση της κοινής γνώμης, που υπήρχε εξαρχής, ότι σε αρκετούς χώρους στον πολύ κρίσιμο κοινωνικά τομέα της Υγείας υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία», ενώ επισήμανε με νόημα ότι «δεν υπάρχει έδαφος για πολιτική εργαλειακή αντιμετώπιση στο πλαίσιο αιτιάσεων, είτε για στοχοποιήσεις, είτε για υποκειμενικές λειτουργίες μελών, εν συνόλω ή εκ της πλειοψηφίας της επιτροπής».

«Η Βουλή θα ακολουθήσει τη διαδικασία, ώστε να ενθαρρύνει τη Δικαιοσύνη στέλνοντας πλούσιο υλικό το οποίο θα αποτιμηθεί, πάντοτε στη βάση του δικαιακού μας συστήματος, πάντοτε στη βάση της αρχής ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι τεκμηριωμένης αποδείξεως του εναντίου» πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης. Ο Αντ. Μπαλωμενάκης διαβεβαίωσε ότι «όλα τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε μέσα στο πόρισμα είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα