Στρίβειν δια της παραιτήσεως Χειμάρα για τη ΝΔ

Στρίβειν δια της παραιτήσεως Χειμάρα για τη ΝΔ
Σε παραίτηση από την θέση του βουλευτή οδηγήθηκε ο Θέμης Χειμάρας eurokinissi

Μία παραίτηση που ήρθε πολύ αργά. Η ΝΔ αρχικά κάλυψε το βουλευτή Φθιώτιδας και δεν τον διέγραψε, αλλά ζήτησε την παραίτηση του, για να αποφύγει νέο σίριαλ α λα Πάτση.

Με την παραίτηση του βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα, μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο, η Νέα Δημοκρατία ελπίζει να αποφύγει ένα νέο σίριαλ α λα Πάτση.

Αρχικά στο κυβερνών κόμμα ήλπιζαν ότι η υπόθεση Χειμάρα θα περνούσε “στα ψιλά”. Το γραφείο τύπου της ΝΔ διένειμε και την αρχική αντίδραση του βουλευτή Φθιώτιδας στο δημοσίευμα της Documento. Αλλά και την προχθεσινή του ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της αποχώρησης του από την εταιρεία, με τη μεταβίβαση των μεριδίων στους εργαζόμενους και συνεργάτες του.

Με τον τρόπο αυτό το κυβερνών κόμμα υιοθέτησε ξεκάθαρα τις εξηγήσεις Χειμάρα, ενώ άλλωστε επέλεξε να μην τον διαγράψει εξαρχής.

Στο Μαξίμου όμως διαπίστωσαν ότι οι αντιδράσεις και ο επικοινωνιακός θόρυβος συνεχιζόταν και έτσι, μετά το χθεσινό πρωινό καφέ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας ενημέρωσε τον κ.Χειμάρα ότι αναμένετο η παραίτηση του.

Πράγματι ο βουλευτής παραιτήθηκε από την έδρα του, η οποία παραμένει ως εκ τούτου στη ΝΔ και την οποία θα καταλάβει η Έλενα Μακρή- Θεοδώρου. Καθώς δε ο κ. Χειμάρας συμφώνησε να παραιτηθεί, δεν διεγράφη, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Πάτση– αυτή είναι και η βασική διαφορά μεταξύ των δύο υποθέσεων, όπως παραδέχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Προφανώς όμως ο κ. Χειμάρας δεν θα είναι στα γαλάζια ψηφοδέλτια, τουλάχιστον στις επικείμενες εκλογές, αφού θα αποτελούσε εύκολο στόχο για το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λίστες των υποψηφίων στις εκλογές του 2023 αποτελούν συνεπώς γενικότερα ένα στοίχημα για τη ΝΔ, αφού κανείς δεν θέλει αντίστοιχες αντιπαραθέσεις πριν την κάλπη.

Η αντιπολίτευση πάντως δεν σκοπεύει να αφήσει ήσυχη τη ΝΔ και για την υπόθεση Χειμάρα, με το ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει ότι το κυβερνών κόμμα ουδέποτε διέγραψε το στέλεχος του και να κάνει λόγο για “πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα”.

Η κυβέρνηση ανταπαντά υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις Γεροβασίλη και Φλαμπουράρη, στις οποίες όπως τόνισε ο κ.Οικονόμου χθες δεν υπήρξαν παραιτήσεις. Στο Μαξίμου δηλώνουν άλλωστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως… φρουρός της πολιτικής ηθικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα