Συνάντηση Αποστολάκη- Κικίλια για Αιγαίο, κυπριακή ΑΟΖ, αμυντική βιομηχανία

Συνάντηση Αποστολάκη- Κικίλια για Αιγαίο, κυπριακή ΑΟΖ, αμυντική βιομηχανία
Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης Eurokinissi

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας τη χώρας, την αναβάθμιση των F-16 και τις φρεγάτες έθεσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη συναντήθηκε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ο κ.Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από πατριωτισμό και αίσθηση εθνικής ευθύνης. Επιδιώκει μόνιμα να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και ένα minimum συνεννόησης στα θέματα Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκα σήμερα επίσημα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για όλα τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο.

Έθεσα στον Υπουργό το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, τον ρώτησα τι προτίθεται να κάνει η ελληνική πλευρά εάν η Τουρκία επιχειρήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ το προσεχές χρονικό διάστημα.

Επίσης, ποιες είναι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, που σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας της εγκατάλειψης τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ζήτησα, τέλος, μεταξύ άλλων, ενημέρωση σχετικά με την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας και το θέμα των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται και στηρίζει τους  άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο δύσκολο έργο τους. Βασική μας επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα