Συνάντηση Βενιζέλου με τους πράσινους υπουργούς με στόχο την εκεχειρία με τους γαλάζιους συναδέλφους τους

Συνάντηση Βενιζέλου με τους πράσινους υπουργούς με στόχο την εκεχειρία με τους γαλάζιους συναδέλφους τους

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο οι πιθανές εστίες μελλοντικής έντασης είναι ουκ ολίγες

Με στόχο να προλάβει τυχόν αναζωπύρωση νέων εστιών φωτιάς εντός της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζελος καλεί σημερα στο γραφείο του όλους τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να δωσει τις απαραίτητες οδηγίες που θα εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης με τους υπουργούς που στηρίζει η ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Πιτταράς

Με στόχο να προλάβει τυχόν αναζωπύρωση νέων εστιών φωτιάς εντός της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζελος καλεί σημερα στο γραφείο του όλους τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες που θα εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης με τους υπουργούς που στηρίζει η ΝΔ.

Ανάμεσα τους και ο Ανδρέας Λοβερδος που θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο απο την πρωτοβουλία του να "σηκώσει" πολιτικά το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και έπειτα απο τη συναντηση Σαμαρα και Βενιζέλου, να αυξηθεί - έστω και οριακά - ο αριθμός των δικαιούχων που θα μπορούν να λάβουν μέρος στη σχετική προκήρυξη.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει σύντομα να εχει ξεκαθαρίσει και το θέμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ "γαλάζιων" και "πρασίνων" υπουργών, κάτι που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις και εντάσεις, αν και εχει ήδη ξεκαθαριστεί οτι σε περιπτώσεις ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων τότε τον γόρδιο δεσμό θα καλούνται να λύσουν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει ωστόσο το τοπίο οι πιθανές εστίες μελλοντικής έντασης ειναι ουκ ολίγες. Αρχής γενομένης απο το Υπουργείο Απασχόλησης με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να διεκδικεί να διατηρήσει τα κεκτημένα (κοινωνική προστασία, πρόνοια και ΣΕΠΕ),, αλλα τον υπουργό Γιαννη Βρουτση να μη ανάβει για τη ώρα το πράσινο φως.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης με το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί μέσω του Οδυσσέα Κωνσταντινοπουλου το σημαντικό χαρτοφυλάκιο του ΕΣΠΑ, με τις πληροφορίες ωστοσο να φέρουν τον Νίκο Δενδια να μην δημιουργεί αναχώματα.
Θολό είναι το τοπίο και στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γιώργο Ντόλιο να αναμένει τις τελικές αποφάσεις του πολιτικού του προϊστάμενου Αργυρη Ντινοπουλου για τις αρμοδιότητες που αφορούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, καθώς και για το μεταναστευτικό, που διεκδικεί.

SHARE:

24Media Network