Συντριβή F-16: Το τηλεφώνημα της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Υπουργό Άμυνας

Συντριβή F-16: Το τηλεφώνημα της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Υπουργό Άμυνας
INTIME

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας, για να ενημερωθεί σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους F-16. Σώος ο πιλότος.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους F-16.

Η κ. Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος, αλλά και να εκφράσει την ικανοποίησή της, για το γεγονός ότι ο πιλότος σώθηκε.

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγα λεπτά μετά τις 15:00 στην Ανδραβίδα κοντά στην 117 πτέρυγα μάχης.

Ο πιλότος κατάφερε να βγει σώος, καθώς πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, όταν επέστρεφε στη βάση, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα, σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 15:40, εντός της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας. Σώος είναι ο πιλότος, που μεταφέρεται προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα