ΣΥΡΙΖΑ: “Για να μην έχει απορίες ο κ. Οικονόμου η αισχροκέρδεια στη χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ”

ΣΥΡΙΖΑ: “Για να μην έχει απορίες ο κ. Οικονόμου η αισχροκέρδεια στη χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ”
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Επίθεση κατά του Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Προσπαθεί μάταια επι ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη".

Σφοδρότατη επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου για τον Αλέξη Τσίπρα που “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος”, με αφορμή την επίσκεψή του στη ΡΑΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “θράσος της κυβέρνησης που ξεπερνάει κάθε όριο”, στον απόηχο των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος, αλλά και της απάθειας της που “εδώ και ενάμισι μήνα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυβερνητικού του εκπροσώπου κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο.

Εδώ και οκτώ μήνες σφυράνε κλέφτικα για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Βουλή κάτω από τη πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο κος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τα αναγνωρίσει και να εξαγγείλει φορολόγησή τους 90%.

Εδώ και ενάμισι μήνα όμως, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στη ΡΑΕ, η οποία ακόμη μελετάει την «άσκηση».

Και σήμερα, σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος να μιλάνε και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά.

Για να μην έχει λοιπόν καμία απορία ο κος Οικονόμου, η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δις που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο κος Μητσοτάκης που προφανώς δε θα τολμήσει να φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ, ούτε τους αγαπημένους του ιδιώτες παραγωγούς, προσπαθεί μάταια επι ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη, κρυπτόμενος πίσω από την αδυναμία της ΡΑΕ, που την έχει αφήσει απογυμνωμένη από προσωπικό, να καταθέσει έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία.

Όσο κι αν προσπαθήσει όμως, μάταιος κόπος, γιατί τα νούμερα είναι νούμερα και δε κρύβονται, όσες αλχημείες και όσους συμψηφισμούς και αν επιχειρήσουν”.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος”

“«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»: ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα την ΡΑΕ και, υπό την πίεση των γεγονότων και των στοιχείων που του παρουσιάστηκαν, πήρε κατ’ ουσία πίσω τους ανυπόστατους υπολογισμούς που έκαναν στην Κουμουνδούρου, τους οποίους επαναλάμβαναν διαρκώς ο ίδιος και τα στελέχη του, για υπερκέρδη πάνω από 1,5 δισ. των εταιρειών ενέργειας” τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, μετά της επίσκεψή του στη ΡΑΕ.

“Επίσης, δεν μπόρεσε έστω να ψελλίσει κάτι για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μετά την κρατική παρέμβαση στήριξης η τιμή λιανικής του ρεύματος στην Ελλάδα είναι φθηνότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες ο κ. Τσίπρας μέχρι πρότινος επικαλούνταν ως πρότυπο” σημειώνει και προσθέτει: “Οι πολίτες το ξέρουν καλά και από τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στην αντιπολίτευση και από την κυβερνητική θητεία του”.

Τέλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται διαρκώς τα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών και στέκεται δίπλα τους.

“Γι’ αυτό, παράλληλα με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, συνεχίζει την προσπάθεια περαιτέρω ελάφρυνσης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης ενέργειας και σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες δραστικότερες παρεμβάσεις” αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα